15808
08:45 26.042024

Заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України провів зустріч із закарпатськими перевізниками

Політика 1471

У межах візиту на Закарпаття заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач зустрівся в Закарпатській ОВА з міжнародними перевізниками області.

В обговоренні актуальних питань також узяли участь представники департаменту інфраструктури, розвитку і утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення ОВА й обласного Управління Укртрансбезпеки.

Серед ключових питань – оптимізація роботи пунктів пропуску, підвищення спроможності окремих з них, доступні оновлення в системі єЧерга, реалізація реформи пасажирських перевезень, хід євроінтеграційних процесів у транспортній галузі тощо.

Зокрема, йшлося про те, що Україна та Словаччина працюють над запуском руху вантажівок вагою 5 тонн через КПП «Малий Березний – Убля» (зараз там допустимий рух транспортних засобів не більше 3,5 тонн). Натомість через пункт перетину «Лужанка – Берегшурань» уже в червні цього року планують запустити рух порожніх вантажівок.

Сергій Деркач зазначив, що профільне міністерство має намір підсилити українсько-румунський кордон шляхом розширення КПП «Дяково» та відкриття нового КПП «Біла Церква».

Під час зустрічі перевізники поділилися власним досвідом роботи з системою єЧерга, зокрема й з останніми оновленнями сервісу. Також вони озвучили конкретні пропозиції щодо технічних змін у програмному забезпеченні, адже і влада, і самі водії зацікавлені у скороченні черг на кордонах.

Про це інформує Закарпатська обласна військова адміністрація.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах