15838
11:29 7.052024

Жолт Шемйен: Угорщина не видає біженців!

Політика 1475

«Угорщина не буде видавати Україні біженців. Ми не розслідуємо, чи є людина, на думку українців, військовозобов’язаною, чи ні. Виходячи з елементарної гуманності, ми не дозволимо відправляти їх на смерть», – відповів на запитання видання ATV віцепрем’єр-міністр, відповідальний за національну політику Угорщини, Шолт Шемйен.

Видання зв’язалося з Жолтом Шемйеном після того, як у ЗМІ з’явилася інформація, що голова Офісу Президента України Андрій Єрмак веде переговори про екстрадицію військовозобов’язаних українців із країн ЄС.

У зв’язку з цим Жолт Шемйен повідомив, що в Угорщині всі біженці з України перебувають у цілковитій безпеці та отримують всебічну допомогу, чи то угорці, чи українці.

За словами Шемйена, у випадку закарпатських угорців – це національний обов’язок, а щодо українців – гуманітарний і юридичний, оскільки ніхто, чиє життя опиниться під загрозою, не може бути екстрадований.

Українці ж хочуть їхньої екстрадиції, щоби відправити на війну, на фронт, де гинуть люди. Тож ті, хто втік до нас з України, – усі в безпеці, і ми їх не видамо, – підтвердив віцепрем’єр.

vg.hu

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах