16020
17:12 9.082024

Закарпаття відвідали представники Генерального консульства Чеської республіки у Львові

Політика 3022

Реалізація проєкту будівництва реабілітаційного центру для військових «4.5.0. Recovery Center» та можливості для інвестицій чеського бізнесу – питання, які обговорили сьогодні голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай, перший заступник Андрій Шекета та керуюча справами Мирослава Ливч під час зустрічі з Генеральним консулом Чеської республіки у Львові Давідом Нови.

Голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай подякував Генеральному консулу за величезну підтримку, яку надає Чехія нашій країні під час війни з росією. «Ми щиро вдячні за гостинний прийом для сотень тисяч наших громадян, за військову та гуманітарну допомогу, без якої наша держава не змогла б гідно протистояти ворогу, – зазначив Роман Сарай. – Вдячні керівництву Чеської республіки та чеському народу за усі спільні проекти, які ми реалізовуємо з 2007 року. Зокрема, за активної фінансової підтримки 5 країв та МЗС Чеської республіки нині в Ужгороді реалізовуємо проєкт «4.5.0. Recovery Center». Він передбачає глибоку реновацію будівлі та території колишнього пологового будинку».

Користуючись нагодою, Роман Сарай запросив Давіда Нови відвідати будівельний майданчик нового реабілітаційного центру.

Генеральний консул Чеської республіки у Львові Давід Нови під час зустрічі представив свого нового заступника – Петра Поспішела. Він має неабиякий дипломатичний досвід і встиг його реалізувати у багатьох країнах світу. Голова Закарпатської обласної ради ознайомив пана Поспішела із інвестиційними можливостями нашого краю та побажав пану Поспішелу успіхів на новій роботі на благо наших дружніх країн – України та Чехії.

На зустрічі також були присутні заступник керуючого справами Закарпатської обласної ради Тарас Гайдук, керівник представництва МЗС України в м. Ужгород Михайло Дзихор та заступник начальника управління з питань міжнародних та регіональних зв’язків управління з питань організаційного забезпечення діяльності ради, міжнародних та регіональних зв’язків виконавчого апарату обласної ради.

Про це інформує Закарпатська обласна рада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах