16324
14:38 30.092024

Мирослав Білецький та Андрій Сибіга разом відвідали школу для українських дітей у Будапешті

Політика 111

Тимчасовий виконувач обов’язків голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький разом із новим очільником МЗС Андрієм Сибігою здійснили візит до Угорщини.

Разом відвідали школу та гімназію для українських дітей, яка запрацювала 1 вересня цього року у Будапешті.

☝️Перше закордонне відрядження у новому статусі. 🤝Воно збіглося з першим візитом до Угорщини нового очільника МЗС Андрія Сибіги. Разом відвідали школу та гімназію для українських дітей, яка запрацювала 1 вересня цього року у Будапешті. 👩‍🏫Тут учні можуть навчатися українською мовою з 1 по 12 клас, угорську та англійську мови викладають як іноземні. Зараз у школі здобуває освіту 341 школяр і працює 33 вчителі. 🏫Це просторий, світлий і сучасний заклад, а його учні - активні і кмітливі, готові вчитися, розвиватися, відкривати світ, а в перспективі - розбудовувати і розвивати Україну. 🤝Разом із Андрієм Сибігою та речницею української громади в угорському парламенті Ліліаною Грексою поспілкувалися з педколективом, обговорили актуальні питання. 🇺🇦🇭🇺Подякували школярам та засновникам закладу - українському товариству «Дім українських традицій» та подружжю Сергія та Олени Безкоровайних - за те, що зберігають свої ідентичність, традиції, а угорській стороні - за сприяння у відкритті школи, за те, що українські діти мають змогу вчитися рідною мовою.

Опубліковано Мирослав Білецький Понеділок, 30 вересня 2024 р.

Тут учні можуть навчатися українською мовою з 1 по 12 клас, угорську та англійську мови викладають як іноземні. Зараз у школі здобуває освіту 341 школяр і працює 33 вчителі.

Це просторий, світлий і сучасний заклад, а його учні – активні і кмітливі, готові вчитися, розвиватися, відкривати світ, а в перспективі – розбудовувати і розвивати Україну.

Разом із Андрієм Сибігою та речницею української громади в угорському парламенті Ліліаною Грексою поспілкувалися з педколективом, обговорили актуальні питання.

Подякували школярам та засновникам закладу – українському товариству «Дім українських традицій» та подружжю Сергія та Олени Безкоровайних – за те, що зберігають свої ідентичність, традиції, а угорській стороні – за сприяння у відкритті школи, за те, що українські діти мають змогу вчитися рідною мовою.

Про це повідомляє Мирослав Білецький, т. в. о. голови Закарпатської ОВА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Мукачеві за тиждень народилося 38 дітей
16:29
На кордоні з Угорщиною зупинили чоловіка, який виїжджав за документом з ознаками підробки
16:12
Мирослав Білецький під час відрядження у місті Будапешт відвідав офіс Угорської екуменічної служби допомоги
15:58
Які функції виконують освітні експерти під час інституційного аудиту у школах Закарпаття?
15:42
Двоє чоловіків намагалися потрапити в Угорщину, вдаючи з себе військових
15:30
Закарпатські поліцейські проходять військову підготовку перед виїздом на фронт
15:16
Митці з України та ЄС представили виставку творчих робіт, у яких переосмислили культурний зв'язок між Україною та Євросоюзом
15:04
Мирослав Білецький та Андрій Сибіга разом відвідали школу для українських дітей у Будапешті
14:38
На Закарпатті в ДТП загинув чоловік, водій та троє інших пасажирів – у лікарні
14:12
Друга ліга України: «Вільхівці» зіграли внічию, а «Ужгород» поступився
14:00
Всі новини