16349
11:55 8.102024

На Закарпатті стартував тренінг із питань справ і політики Європейського союзу

Політика 314

На Закарпатті учора розпочав роботу тренінг із питань справ і політики Європейського союзу. Захід було організовано Міністерством закордонних справ Румунії та Румунською агенцією з міжнародного розвитку за підтримки Офісу Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Метою тренінгу є розвиток фахових компетенцій співробітників обласних військових і державних адміністрацій, презентування успішного досвіду євроінтеграції держав, які вже стали членами ЄС, підвищення кваліфікації державних службовців та використання набутих знань для написання грантових проєктів. Надзвичайний і Повноважний посол Румунії в Україні Александр Віктор Мікула та консул Румунії в Солотвині Грацін-Флорін Пирву, вітаючи учасників тренінгу, наголосили на цілковитій підтримці України на шляху її вступу до ЄС та бажанні поділитися набутим досвідом щодо євроінтеграційних процесів.

Під час виступу заступник голови Закарпатської обласної ради Василь Дем’янчук привітав учасників заходу, відзначив величезний внесок Румунії у підтримці України на шляху до ЄС та підтримку з боку цієї країни під час війни з росією. «Щиро вдячний нашим румунським друзям за допомогу, яку вони надавали, надають і продовжують надавати Україні у цей складний час, – наголосив Василь Дем’янчук. – Завдяки нашим захисникам і захисницям, які боронять нині нашу державу, а також підтримці, яку здійснює Європейський Союз загалом та Румунія, зокрема, Україна обов’язково переможе».

Заступник голови обласної ради Василь Дем’янчук також подякував партнерам за незмінну багаторічну підтримку на шляху реалізації таких важливих проєктів. «Сьогоднішня зустріч є прикладом того, що ми разом – з вашою допомогою, рухаємося до ЄС. І навчання, яке відбуватиметься тут упродовж кількох днів, необхідне для того, щоб правильно використовувати інструменти, які надаються нам Європейським Союзом».

Про це інформує Закарпатська обласна рада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах