ko.net.ua

В Ужгороді триває ХІІ засідання Міжурядової українсько-словацької комісії з питань транскордонного співробітництва

З української сторони присутні директор департаменту з питань регіонального розвитку Мінрегіону Олена Кучеренко, зі словацької – Державний секретар МВС Словацької Республіки Рудольф Урбановіч.

У засіданні також взяли участь голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, Генеральний консул Словацької Республіки у м.Ужгород Янка Буріанова.

“Ужгород знаходиться на кордоні із Словаччиною, місто є активним учасником транскордонного співробітництва. Громадські організації, комунальні заклади та бюджетні установи міста беруть участь у грантових проектах, що фінансуються за підтримки європейського інструменту сусідства і партнерства. Це є важливим елементом співпраці, значно розширює і зміцнює нашу дружбу із словацькими партнерами”, – зазначив у вітальному слові Ужгородський міський голова Богдан Андріїв. Він також подякував представникам сусідньої держави за співробітництво та побажав учасникам заходу плідної і конструктивної роботи.

Серед питань, які розглянуть сьогодні та завтра на засіданні транскордонної комісії: стан та перспективи розвитку спільного прикордонно-митного контролю і малого прикордонного руху на українсько-словацькому кордоні, розвиток прикордонної інфраструктури, модернізація та реконструкція пунктів пропуску, розвиток транспортної інфраструктури, збереження навколишнього природного середовища, захист населення і територій від надзвичайних ситуацій, про Програму транскордонного співробітництва з Україною (норвезькі гранти) тощо.
За підсумками роботи засідання заплановано підписання Протоколу, інформує Ужгородська міська рада.