1903
13:54 6.102016

У Мукачеві відбулась сесія міської ради

Політика 1846

Сьогодні о 10.00 депутати Мукачівської міської ради зібралися на чергову сесію, на порядок денний якої було винесено аж 32 питання.

9npcijled-o

Вони стосувалися не лише благоустрою Мукачева, але й змін до бюджету міста, стипендій обдарованій молоді, передачі земельних ділянок у приватну власність, присвоєння звання “Почесний громадянин міста”.

Окрім того, на поряд денний було винесене питання, яке останнім часом найбільше турбувало мукачівців, а саме подальша доля єдиного у місті кінотеатру “Перемога”. Мова йшлася про включення в перелік майна комунальної власності – нежитлової будівлі на пл. Кирила і Мефодія 2/3 для продажу шляхом викупу. За це рішення проголосували 23 депутати, тобто більшість із депутатського складу.

До того ж у Мукачеві з’явилося два “почесних громадяни міста”. Це Маркулін Василь Юрійович (директор дитячого будинку-інтернату) та Щарбан Дмитро Миколайович. Варто зауважити, що над цим рішенням були депутатські обговорення щодо того, щоб ці звання обиралися і мукачівцями, тобто краяни краще знали тих, кому присвоюються ці звання, а подібні рішення виносилися на публічне обговорення. Таку пропозицію виніс Юрій Кравчук від об’єднання “Самопоміч”.

Також депутати Мукачівської міської ради підтримали рішення про призначення щомісячної стипендії Мукачівської міської ради для обдарованих і талановитих учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста, сума якої складає 500 гривень.

Наприкінці чергової сесії міський голова Мукачева Андрій Балога зауважив, що добігає рік роботи, тому зобов’язав всі комунальні підприємства прозвітувати перед депутатами, а також всіма бажаючими, які завітають у приміщення Мукачівської міської ради, про виконану роботу за рік, фінансовий стан, про проекти, які реалізувалися, або ж не реалізувалися. Також подібні звіти, за бажанням, можуть підготувати і фракції міської ради. Все це вони мають зробити до наступної чергової сесії, проведення якої планується на 17 листопада.

Іванна Бондарук

dp0fq6scpac dpp9nbeshpi ndaxez9ucju uoyjh_ne_5w

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах