2118
15:47 3.112016

Представники Закарпаття взяли участь у першій німецько-українській конференції партнерства

Політика 4926

Рівіс: Досвід німецьких колег є надзвичайно важливими для розвитку та реформування місцевого самоврядування в Україні в умовах її євроінтеграції

image-0-02-03-3e15159493765ec74c600483373ed8e93859d17f77254cc35d1409b1828007dd-v

Таку думку висловив голова обласної ради Михайло Рівіс, який разом з Ужгородським міським головою Богданом Андріївим взяли участь у першій німецько-українській конференції партнерства між містами та територіальними громадами Німеччини та України, що відбулася нині у м.Нюрберг.

Захід пройшов з ініціативи проекту «Партнерство з містами України», який впроваджує SKEW/Engagement Global, за дорученням Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини разом із самоврядуванням м.Нюрнберг.

Конференцію відкрив Парламентський держсекретар при Федеральному міністерстві економічного співробітництва та розвитку пан Ганс-Йоахім Фухтель. Після цього на основі фахових доповідей і панельних дискусій висвітлено актуальні теми роботи у рамках німецько-українського партнерства. При цьому основна увага приділена таким тематичним напрямкам як – освіта та наука. Крім того, обговорювалися сучасні виклики з питань місцевого самоврядування та життєзабезпечення населення в Україні, а також відповідні дотичні точки для роботи у рамках партнерства між територіальними громадами.

Учасників конференції щиро прийняв в історичній залі ратуші міста 3-ій бургомістр Д-р Клеменс Гзелль, член Бундестагу, Парламентський держсекретар при Федеральному міністрі економічного співробітництва та розвитку Ханс-Йоахім Фухтель та керуючий справами програми Engagement Global Д-р Йенс Кройтер.

У ході конференції учасники обговорили проблемні питання децентралізації влади в Україні та який досвід територіальних громад Німеччини з цього питання. Основну доповідь про сучасний стан децентралізації в Україні зробив Президент Національної Академії державного управління при Президентові України Василь Куйбіда. У дискусії з цієї проблематики взяли участь і представники Закарпаття, інформує прес-служба Закарпатської облради

Також було презентовано партнерство міст Нюрнберг-Харків та тристороннє партнерство міст Міттенвальде (Німеччина), Махнівка (Україна) та Старе Място (Польща).

– Такі форуми, досвід німецьких колег є надзвичайно важливими для розвитку та реформування місцевого самоврядування в Україні в умовах її євроінтеграції, – резюмував голова облради Михайло Рівіс, пообіцявши по приїзді поділитися враженнями із крайовими депутатами Закарпаття.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах