2232
16:35 14.112016

Звернення керівництва ТУКЗ – КМКС

Політика 2760

indexКерівництво ТУКЗ – КМКС вітає результати останніх переговорів щодо вирішення ситуації на сході України. За цими домовленостями, до кінця листопада має бути розроблений план виконання Мінських угод про припинення вогню. Товариство угорської культури Закарпаття вважає важливим якнайшвидше припинення військового конфлікту та мирне вирішення питання на території України. Ми переконані в тому, що мирне розв’язання конфлікту, припинення обстрілів та одночасно з цим урегулюванням статусу регіонів є найважливішим у цей складний час.

Керівництво ТУКЗ – КМКС висловлює свій протест проти змін, що запроваджує Міністерство освіти і науки України. Це стосується Закону «Про освіту», адже його прийняття означає великий крок назад у сфері прав національних меншин та серйозно порушує їхнє законне право на навчання рідною мовою. Звертаємо увагу Міністерства освіти і науки України та всіх, кого стосується це питання, що забезпечення навчання рідною мовою є конституційним обов’язком, тому беззаперечно має виконуватись і для національних меншин. Ми переконані, що верховенство права, стабільності й миру – основні умови для забезпечення законних прав та свобод, належного виконання законів, захисту національних меншин і розширення їхніх прав згідно з європейськими нормами.

Товариство угорської культури Закарпаття також висловлює своє занепокоєння через масовий виїзд за кордон педагогів краю, наслідком чого є загроза нормальному функціонуванню угорськомовних навчальних закладів. Для якнайшвидшого вирішення ситуації важливим є напрацювання ефективної програми, у чому ми сподіваємося на підтримку Угорщини.

Керівництво ТУКЗ – КМКС вітає успішний початок плану економічного розвитку Закарпаття та висловлює свою подяку уряду Угорської Республіки. Саме завдяки його підтримці було започатковано економічну програму для нашого регіону, яка значною мірою допомагає угорськомовному населенню, що проживає на території Закарпаття, жити краще та залишатися на своїй рідній землі. Сподіваємося, що якнайшвидше відбудуться консультації на вищому рівні, які є обов’язковим елементом подальшого успішного функціонування програми.

5 листопада 2016 року, селище Солотвино Тячівського району

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті розпочався сезон шашликів. У скільки обходиться відпочинок на природі
17:32
Міноборони запустило е-чергу в ТЦК
16:55
В Ужгороді оштрафували 818 водіїв за порушення правил паркування
16:43
На Закарпатті продовжується розбудова й модернізація об'єктів медичної інфраструктури
15:59
У Закарпатському угорському інституті організували науково-дискусійний захід
14:40
Ансамбль «Угорські мелодії» презентує концерт «Чардаші, пісні та танці» 19 травня в обласній філармонії
12:58
В Ужгороді змагалися дзюдоїсти в залік VІ Літньої гімназіади України
12:01
Завдяки прокуратурі перша на Закарпатті печерна стоянка людей кам'яного віку перебуватиме під охороною
11:18
«Вишиваємо перемогу»: в обласній бібліотеці розпочали вишивати мапу України
10:06
Новий дім для Луганського обласного будинку дитини облаштували на Мукачівщині
09:45
Всі новини