2359
20:09 23.112016

На Закарпатті уважно вивчали звіт про виконання обласного бюджету за ІІ квартал 2016 року

Політика 2405

Сьогодні, 23 листопада депутати обласної  ради продовжили  обговорення  матеріалів, пропонованих на розгляд   другого пленарного засідання 5- ї сесії.

_dsc0018

Так, відбулося засідання комісії з питань розвитку бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності  та інвестицій, яку провів її голова Андрій Андріїв.

Найперше комісія розглянула низку профільних питань. З них в основному інформував та дав вичерпні роз’яснення   директор департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації, депутат облради Денис Ман. Він переконливо, зі знанням справи презентував низку проектів рішень, наголосивши, що їх реалізація однозначно послужить розбудові краю та добробуту його жителів. Йшлося  про внесення змін до  двох  діючих регіональних програм, а також про дві нові програми на наступні роки. Серед нових  Програма економічного і соціального розвитку Закарпатської області на 2017 рік та Програма розвитку малого і середнього підприємництва в області на 2017 – 2018 роки.  Коли мовилося про останню, то Денис Ман зазначив, що проведений аналіз основних показників стану розвитку малого і середнього підприємництва області свідчить про зростання ділової активності суб’єктів підприємництва. Але необхідно і надалі  здійснювати  заходи на поліпшення бізнес-клімату, у т.ч. й через дешеві кредити, повернення відсотків, дерегуляцію підприємницької діяльності тощо. Він також наголосив, що важливою умовою успішного розвитку підприємництва є професійна підготовка, перепідготовка і підвищення кваліфікації кадрів для сфери малого і середнього підприємництва. Та зазначив, що в  області функціонує понад 600 загальноосвітніх навчальних закладів, з яких у 5 здійснюють навчання, перепідготовку та підвищення кваліфікації за напрямами з основ ведення  підприємницької діяльності. Проводяться сотні семінарів і тренінгів на предмет, як розпочати свій бізнес , після чого люди справді  відкривають власні справи. І це радує, – казав Денис Ман. 

Комісія підтримала профільні проекти рішень одноголосно,  вивчила листи, які надійшли на її адресу та дала відповіді на кожен із них. Далі депутати активно обговорили всі питання, які вносяться на розгляд сесії.

Велику  зацікавленість виявили депутати стосовно звіту департаменту фінансів облдержадміністрації про виконання обласного бюджету за 2 квартал 2016 року, запропонованих  змін  до діючих регіональних програм у різних сферах життя та звернень до вищих органів влади з актуальних питань життєзабезпечення краю.

У ході дискусій, що відбувалися під час роботи комісій, депутати  висловили  чимало слушних пропозицій, зауважень та доповнень до пропонованих матеріалів  і проектів рішень.

Важливо те, що як розробники проектів, так і депутати у ході обговорення проектів рішення шукають оптимальний варіант, щоб робити справді добрі справи для краю та його людей,  – підсумував присутній на комісії заступник голови облради Петро Грицик, інформує прес-служба Закарпатської облради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах