ko.net.ua

У Чопі засідали міські депутати

9 грудня, відбулося засідання 17 сесії Чопської міської ради VII скликання.

До порядку денного було підготовлено та обговорено 30 проектів рішень сесії, серед яких 1 додаткове питання.

Засідання розпочалося з вручення грамот і подяк від Закарпатської обласної ради та Чопської міської ради з нагоди Дня місцевого самоврядування.

Депутати заслухали та затвердили звіт про виконання бюджету за січень-вересень 2016 року, Програми інвентаризації та   державної    реєстрації    об’єктів   права комунальної власності територіальної  громади м. Чоп на 2017 – 2019 роки, розвитку малого і середнього підприємництва на 2017 – 2018 роки м. Чоп, приватизації комунального майна територіальної громади міста Чоп на 2017 – 2018 роки, сприяння створенню та підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на 2017 – 2018 роки, благоустрою м. Чоп на 2017-2018 роки, створення та накопичення міського матеріального резерву та засобів індивідуального захисту органів дихання непрацюючого населення  м. Чоп на 2017 – 2020 роки, міської програми надання інших пільг окремим категоріям громадян міста на 2017 рік, підтримки діяльності громадської організації «Організація ветеранів України міста Чоп Закарпатської Області» на 2017-2019 рік, «Про захист населення від гнусу та інших небезпечних комах і кліщів» у м.Чоп на 2017 рік, «Проведення дворазової (весняно-осінньої) суцільної дератизації в місцях компактного проживання ромського населення на 2017 рік», зміни до бюджету, до Програми до соціально-економічного розвитку м. Чоп на 2016 рік, фінансової підтримки комунальних підприємств м. Чоп на 2016 – 2020 роки.

Міські обранці прийняли рішення про впорядкування штатних нормативів загальноосвітніх навчальних закладів, ДНЗ “Казка”, штату дитячої музичної школи та міського Будинку культури.  Крім того, були розглянуті й схвалені питання щодо збільшення розміру статутного капіталу Комунального підприємства «Водоканал Чоп», приведення установчих документів у відповідності до вимог податкового законодавства, затвердження плану підготовки проектів регуляторних актів в сфері господарської діяльності на 2017 рік і договору про виділення коштів субвенції на здійснення видатків місцевого бюджету у 2016 році, плану роботи Чопської міської ради на І півріччя 2017 року.

Також було затверджено 6 рішень щодо земельних питань.

У різному виступив директор ТОВ “Пакобо” Василь Палко, який виклав своє бачення ситуації, котра склалася між міською радою і ТОВ “Агора”, а очільник Чопа Валерій Самардак запросив усіх оглянути нову сміттєзбиральну машину спільного підприємства “ЕКОЧОП”.