ko.net.ua

Угорщина профінансує реконструкцію 16 закладів Закарпатської області

29 листопада в м. Берегові відбулося підписання Рамкової угоди про підтримку між Золтаном Адамом Ковачем, заступником державного секретаря з питань міжнародного співробітництва Угорщини, та Василем Брензовичем, президентом Благодійного фонду Закарпатського угорського педагогічного інституту й головою ТУКЗ – КМКС.

Починаючи з 2012 року, в рамках Програми Східного партнерства, що фінансується Міністерством закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини, це вже четверта угода, підписана сторонами.

Завдяки скоординованій співпраці між Міністерством закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини та Благодійним фондом Закарпатського угорського педагогічного інституту вдалося реалізувати близько 100 проектів у сфері освіти, культури та соціального життя. Саме для розвитку закладів Закарпаття та підвищення їхньої енергоефективності й були задіяні інвестиції.

Теперішня угода передбачає фінансову підтримку для реконструкції та модернізації 16 закладів Закарпатської області протягом 2016–2017 років. Після підписання домовленості Золтан Адам Ковач зазначив, що співпраця із Закарпаттям є пріоритетною, адже через короткий проміжок часу можна побачити позитивний результат.

На цьому етапі у 22 установах області проведені масштабні роботи, серед них важливе місце займає реконструкція будівлі Берегівського архіву та модернізація дитячих садочків і шкіл.

Василь Брензович, у свою чергу, наголосив на важливості успішної співпраці в рамках Програми Східного партнерства та подякував уряду Угорщини й Міністерству закордонних справ та зовнішньої торгівлі за спільну роботу, яка значною мірою сприяла покращенню якості життя угорськомовного населення Закарпаття.