2648
14:06 21.122016

Верховна Рада таки включила Закарпатську область у «Дорожній експеримент»

Політика 1979

Сьогодні 21 грудня о 5.00 ранку Верховна Рада проголосувала за зміни до державного бюджету. Документ, зокрема передбачає поширення так званого «Дорожнього експерименту» на усі області України.

remont-dorog

Розпочатий у вересні 2015 року експеримент, що передбачає спрямування надпланових доходів митниць на ремонт і будівництво автомобільних доріг в кількох областях України, буде продовжено в 2017 році та поширено на всі області країни. Зазначений документ був першим у переліку законопроектів, необхідних для прийняття бюджету, і депутати витратили на його розгляд понад двох годин.

Так званий «дорожній експеримент» передбачає спрямування на ремонт автодоріг 50 відсотків коштів від перевиконання щомісячних планових надходжень митниць. Відповідний закон був прийнятий Верховною Радою минулого року і включав лише п’ять регіонів України: Волинську, Чернівецьку, Львівську, Одеську області, а також столицю нашої держави – місто Київ. Цього року до «дорожнього експерименту» пропонували включити Закарпатську та Івано-Франківську області. Зокрема з цього приводу до центральних органів влади неодноразово зверталися депутати Закарпатської обласної ради та представники ОДА.

Нагадаємо, 6 грудня Верховна Рада України не включила до порядку денного сесії проект Закону № 5222, за яким «дорожній експеримент» мали поширити на Закарпатську область.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах