2841
17:10 26.012017

Берегівські депутати зібралися на позачергову сесію. ФОТО

Політика 1901

Сьогодні, 26 січня, відбулася позачергова 18 сесія Берегівської міської ради VII скликання. На засіданні були присутні 18 депутатів.

IMG_5465

Як завжди, спочатку прозвучав гімн України, після чого депутати розпочали роботу та обрали секретаріат. На порядок денний народних обранців винесли всього 3 питання, які вони не встигли прийняти до новорічних свят.

До депутатського корпусу із запитом звернулася депутат міської ради від фракції КМКС Кароліна Дорчі з проханням направити до Кабінету Міністрів України та Міністерства охорони здоров’я письмове звернення. Воно стосувалося внесення до переліку та складу госпітальних округів Закарпатської області Берегівський госпітальний округ з центром в місті Берегово.

Кароліна Дорчі зазначила, що вже неодноразово піднімалося питання стосовно перенесення стаціонару для хворих Берегівського району до міста Виноградів. Так, депутати Виноградівської районної ради минулого тижня звернулися до Кабінету Міністрів України та Міністерства охорони здоров’я з проханням надавати медичну допомогу в своїх закладах й населенню Берегівського району. Пані Кароліна також наголосила, що якщо це стане реальністю, то жителям Берегова прийдеться їхати лікуватися та народжувати до міста Виноградів. В такій ситуації, в Берегові можна буде пройти тільки огляд у спеціаліста та сімейного лікаря, які в свою чергу мали б надати направлення до Виноградівської лікарні для подальшого лікування.

Зокрема, на сесії виступили мешканці міста з проханням підтримати звернення депутата Кароліни Дорчі та вже почали збирати підписи для того, щоб зберегти функціонування Берегівської центральної районної лікарні в її звичайному режимі.

Після цього депутати приступили до розгляду одного з питань порядку денного «Звіт про виконання міського бюджету за 2016 рік». Інформацію по ньому представила начальник фінансового управління Ольга Андришин. Згідно неї, загальна сума доходів до міського бюджету за 2016 рік становила

199 млн 296 тис грн, в тому числі по загальному фонду – 189 млн грн., по спеціальному – 10 млн грн.

Так, головним наповненням міського бюджету є податки на доходи фізичних осіб, які склали понад 44 млн грн. Також, не менш вагому частину бюджету склав акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – майже 16 млн грн, тобто на 5 млн грн більше ніж у 2015 році.

Найбільша галузь куди спрямовують державні кошти це освіта, тобто на функціонування шкіл та садочків було виділено 66 млн 943 тис грн. На соціальний захист було використано 65 млн грн, а на житлово-комунальне господарство 10 млн грн.

Також, депутати заслухали зміни до рішення міської ради «Про міський бюджет на 2017 рік». Відтак, виділили 2 млн 240 тис грн на придбання спеціалізованої машини зі змінним обладнанням для Управління комунального господарства.

Всі питання порядку денного народні обранці прийняли одноголосно та завершили роботу позачергової сесії.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах