3072
13:41 18.022017

Депутати Берегівської міської ради провели плідну роботу

Політика 2918

17 лютого відбулося засідання 19 сесії Берегівської міської ради VII скликання. На засіданні були присутні 22 депутати, а на порядок денний народних обранців було винесено аж 75 питань.

IMG_6205

Традиційно, на початку сесії прозвучав гімн України, після чого депутати розпочали роботу та обрали секретаріат. На засідання запросили представників владних структур міста, серед них – Іштвана Петрушку, голову Берегівської районної державної адміністрації, Василя Горвата, заступника голови Берегівської районної ради, Володимира Жилкіна, керівника Берегівської прокуратури, Івана Ільтьо, голову Берегівського районного суду та керівників відділів і управлінь міської ради, які готували проекти рішень.

Перед початком розгляду порядку денного секретар ради Людмила Токар поінформувала про хід виконання депутатських запитів. Так, протягом 2016 року до Берегівської міської ради було подано 98 таких запитів і більшість з них отримало позитивне рішення.

Також, були заслухані нові депутатські звернення, перше з яких стосувалося ситуації, що склалася навколо нелегальних готелів у м. Берегові, адже завдяки термальним водам місто стає курортним. Попри це, велика кількість підприємців діють нелегально, що шкодить зареєстрованому бізнесу, таким чином міський бюджет недоотримує левову частку коштів. Тому депутати попросили розробити чітку систему контролю за наданням таких послуг. Решта звернень стосувалася виділення коштів на ремонт доріг, капітального ремонту даху та на вирубку аварійно небезпечних дерев.

Відтак, депутати приступили до розгляду питань порядку денного. Стосовно питань «Про затвердження звіту про використання коштів цільового фонду за 2016 рік» та «Про міський бюджет на 2017 рік» доповідала начальник фінансового управління Ольга Андришин. Вона зазначила, що з цільового фонду загалом було використано 93 тис 359 грн. Крім того, було запропоновано внести зміни у дохідну частину міського бюджету – зменшити видатки на реалізацію підакцизних товарів та збільшити податки фізичних осіб.

Наступні декілька питань декілька питань теж були прийняті одноголосно, зокрема депутати затвердити ставку збору за місця для паркування транспортних засобів у розмірі 0,075 відсотків розміру мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня 2017 року.

Певне непорозуміння між депутатами внесло питання «Про встановлення на території міста Берегово на 2017 рік податку на майно». Хоч проект рішення і був розглянутий на всіх комісіях міської ради, але депутатам важко було знайти консенсус, адже податок і так підняли на 50 %. Після невеликої перерви депутати прийняли питання, але з певними змінами. Так, затверджені ставки податку на нерухоме майно: для об’єктів житлової нерухомості – для фізичних осіб – 0,2 %, для юридичних осіб – 0,3 %; для готельних будівель – 0,4 %; для торгівельних будівель – 0,3 %, як для фізичних, так і для юридичних осіб; для офісних будівель – 0, 7 і 1% відповідно; для будівель АЗС – 1, 5 %, а для решта 0, 5 %.

Ряд питань стосувалися викупу земельних ділянок для суспільних потреб у зв’язку з будівництвом об’їзної автомобільної дороги м. Берегове та с. Астей до МАПП «Лужанка». Так, народні обранці погодили викуп 13 таких ділянок.

На завершення засідання, міський голова міста Берегово Золтан Бабяк привітав всіх з Днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 28-ї річниці виводу радянських військ із Афганістану і вручив депутату Олександру Секерешу почесну грамоту, як воїну-інтернаціоналісту.

Вікторія КОПИНЕЦЬ, фото автора

Відео: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах