34
10:49 9.032016

Ужгородська районна рада досі без заступника голови

Політика 2720

14 березня депутати Ужгородської районної ради знову зібралися, щоб плідно попрацювати. На порядок денний було винесено аж 36 питань.

Чергова третя сесія райради 7-го скликання розпочалася з уже традиційних привітань. Цього разу поздоровляли жінок-депутаток із наступаючим весняним святом. Далі традиційно виконали Гімн.

На робочі місця прибули 33 депутати з 36 обраних. Це перша сесія, на якій голосуватимуть по-новому. Нагадаємо, що з 23 лютого цього року народні обранці висловлюють свої «за» та «проти» шляхом поіменного голосування. Разом із цим оновився й імідж районних представників народу, тепер вони голосують новенькими пластиковими картками.

Судячи з порядку денного, усі очікували на довгий робочий день, але перші 22 питання приймалися швидко й одноголосно. Серед них були такі, як: «Про затвердження звіту про виконання районного бюджету за 2015 рік», «Про Програму формування позитивного міжнародного інвестиційного іміджу та розвитку транскордонного співробітництва в Ужгородському районі на 2016–2020 роки», «Про Програму розвитку туризму та рекреації в районі», «Про Програму комплексного протипаводкового захисту в басейні річки Тиса на 2016–2020 роки», «Спортивний майданчик», «Шкільний автобус», програма, що співвфінансуватиметься з районного та обласного бюджетів, а також «Про Програму забезпечення розвитку освіти, культури, традицій національних меншин району на 2016–2020 роки».

На шість поменшала кількість голосів, але була достатньою під час голосування «Про надбавку за вислугу років Руслану Чорнаку». Деякі суперечки викликало питання «Про звільнення директора комунального підприємства «Ужгородське районне агентство розвитку» Емеріха Мацка, який висловив бажання піти з посади за власним бажанням. У голосуванні цього питання не взяли участь депутати фракції «КМКС» (нагадаємо, фракція не бере участі в голосуванні щодо питань, які стосуються кадрових призначень) та «Єдиний центр».

Народні обранці й запрошені пожвавішали, коли черга дійшла до питання про внесення змін до рішення районної ради від 16.10.15 року № 624 «Про прийняття цілісного майнового комплексу державного закладу «Відділкова клінічна лікарня станції Ужгород державного територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця» у спільну власність територіальних громад сіл, селища Ужгородського району та створення комунального закладу «Ужгородська центральна районна лікарня». Дебати між депутатами та присутніми виникли з приводу реорганізації шляхом злиття комунальних закладів «Комунальний заклад «Ужгородська центральна районна лікарня», «Середнянська районна лікарня № 2» та «Ужгородська районна лікарня № 1 м.Чоп», які зараз діють у районі, але в майбутньому він не спроможний буде фінансувати ці три заклади окремо. До слова, ідеться про 902 працівника згаданих клінік. Для подальших дій, згідно із законодавством, потрібно було дати «старт» на початок реорганізації. При цьому голова райради наголосив, що представники лікарень разом із Олегом Голубом, начальником відділу охорони здоров’я РДА, у відповідний час мають зібратися для покрокового розгляду подальших дій.

Охоловши, депутати слухали доповідачів, зокрема про внесення змін до рішення райради від 5 січня 2016 року № 36 «Про районний бюджет на 2016 рік» у викладі О.Ящищак, начальника фіну правління РДА, і позитивно голосували ще за ряд питань.

Але пристрасті завирували, як тільки оголосили про обрання заступника голови Ужгородської районної ради. За пропозицією самого голови розглядалася єдина кандидатура Тіберія Яцківа з «Опозиційного блоку». Обрання заступника мало відбутися шляхом таємного голосування. Кандидату надали слово, але поки він дякував за довіру та переконував, що виконає все від нього залежне для успішної роботи, депутати почали вголос висловлювати своє «проти», тим самим даючи знати голові, що з їхньою думкою треба рахуватися. Та очільник райради наголосив: «Це мені вибираємо заступника» і, незважаючи на погляди, які категорично протилежно розділилися, оголосив перерву для підготовки зали до таємного голосування. Процедура відбулася, але фракції «КМКС» та «Єдиний центр» не брали участі в голосуванні. Їх повністю підтримали фракції БПП «Солідарність» та ВО «Батьківщина». Таким чином кандидатура Тіберія Яцківа отримала тільки 14 голосів «за», що недостатньо для його обрання.

Важливе питання щодо заступника не було вирішено, сесію не закрито, депутати продовжать розгляд кандидатур на цю посаду після весняного свята жінок…

Марія КЕСЛЕР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На ужгородських «тротуарах» діти ламають ноги. Фото
21:40
Cімейне свято велоспорту та здорового відпочинку для дітей та молоді „ВЕЛО-ЛІДЕР” вже традиційно відбудеться 11 травня 2024 року в Боздошському парку Ужгорода
19:28
«Запобігти. Врятувати. Допомогти» відбулась на території трьох районів краю. Фото
15:47
60 тисяч працюючих закарпатців мають оцифровані трудові книжки
14:33
Фінансування пенсійних виплат, житлових субсидій і пільг за квітень жителям Закарпатської області завершено
13:35
У Патрульній поліції Закарпатської області створять новий відділ
12:41
На Хустщині для старшокласників організували триденні польові збори. Фото
11:34
Українці можуть оформити пенсію онлайн
11:02
На Закарпатті обговорили фінансово-економічну ситуацію в області. Відео
10:28
8 000 євро за «квиток зеленим маршрутом». Прикордонники викрили організатора незаконної схеми
10:25
Всі новини