3450
16:48 4.042017

У зв’язку із встановлення абонплати за газ у Мукачеві скликали позачергову сесію

Політика 1685

_MG_6205Сьогодні, 4 квітня, у місті над Латорицею відбулася позачергова сесія міської ради.

До порядку денного було включено лише два питання:

  1. Про абонентську плату за підключення до системи газопостачання.
  2. Про тарифи на водопостачання та водовідведення.

Зауважимо, що на позачергову сесію було запрошено голову правління «Закарптагазу» Віталія Шатило. Він розповів присутнім депутатам, громадськості та журналістам про те, чим обумовлено введення абонплати та, зокрема, про те, чому для Закарпаття ціна на цю послугу є найвищою по Україні.

Окрім того, кожен охочий міг поставити запитання голові правління.

Після тривалого пояснення теми газу, яка останні дні є найпопулярнішою темою практично у кожній українській сім’ї, депутати вирішили прийняла рішення повернути громаді газові мережі, а також підготували звернення до Президента країни, а саме негайно скасувати абонентську плату за підключення та зменшити ціну на газ для населення.

Зауважимо, що на позачерговій сесії депутати Мукачівської міської ради також підтримали рішення «Про встановлення мораторію на підвищення вартості тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення в м. Мукачево».

Нагадаємо, що З 1 квітня для населення і промислових споживачів вводиться нова система оплати за використаний газ. Відповідне рішення 28 березня ухвалила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП). Комісія так само затвердила розмір абонентської плати за підключення до системи газопостачання.

Ілона Вільна

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах