3488
17:48 6.042017

Михайло Рівіс та Олдрідж Бубенічек визначили дату офіційного підписання угоди між Закарпаттям та Устецьким краєм (Чехія)

Політика 2000

У рамках робочого візиту голови Закарпатської облради до Праги Михайло Рівіс, після перемовин з міністром МЗС Чехії Любомиром Заоралеком, мав нагоду зустрітися з гетьманом Устецького краю Олдріджем Бубенічековим, аби разом визначити дату офіційного підписання угоди про співпрцю між регіонами.

17798979_1182263475217297_1077454071999338347_nТорік під час візиту на Закарпаття гетьмана Устецького краю Олдржіха Бубенічекова було домовлено про встановлення партнерських відносин між двома регіонами.

– Розвиток взаємної співпраці обох країв сприятиме поглибленню добрих стосунків та взаємовигідних контактів, – зазначив Михайло Рівіс. – Це дасть можливість уже нинішнього і протягом наступних років додатково залучити кошти для соціального розвитку територіальних громад області у вигляді технічної допомоги з регіональних європейських фондів на виконання проектів у навчальних та соціально-культурних закладах.

На сьогодні виконавчі апарати обох сторін підготували проект угоди про співробітництво між Закарпатською обласною радою України та Устецьким краєм Чеської Республіки.

– Мета цієї угоди – розвиток взаємних контактів та співробітництва між Закарпаттям та Устецьким краєм у формі одноразових і довгострокових проектів та діяльності у таких галузях як економіка, загальна та професійна освіта, науково-технічна співпраця, захист навколишнього середовища, культурної та природної спадщини, туризм, розвиток сіл і міст, культурне, громадське та спортивне життя; співпраця між органами влади та установами сільського господарства, використання міжнародних структурних фондів та інших фінансових інституцій, що підтримують розвиток, – резюмував очільник Закарпатської облради.

– Як мене поінформував Михайло Рівіс, депутатський корпус облради наприкінці квітня готовий проголосувати про встановлення партнерства між Закарпаттям та Устецьким краєм. Так само і крайовий уряд підготував аналогічний документ для схвалення нашими крайовими депутатами відповідної угоди вже в цьому місяці. Тож, на початку травня ми готові офіційно «узаконити» нашу співпрацю, – запевнив закарпатську делегацію гетьман Олдржіх Бубенічек.

Насамкінець Михайло Рівіс підкреслив, що підписання та реалізація зазначеної угоди дасть можливість уже нинішнього і протягом наступних років розвивати соціально та культурно територіальні громади області. Та сприятиме дальшому розвитку співпраці між територіальними громадами обох регіонів України та Чеської Республіки, підвищенню рівня задоволення освітніх та соціально-культурних потреб населення, зміцненню дружби між українським та чеським народами.

Прес-служба Закарпатської облради

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах