3629
10:23 25.042017

Берегівські депутати проголосували за пришвидшення процесу викупу земель під будівництво об’їздної дороги

Політика 3297

У п’ятницю, 21 квітня, відбулася 10-та сесія Берегівської районної ради VII скликання. Цього разу народні обранці зібралися не в повному складі – із 34 депутатів присутніми були 28. Зокрема в роботі сесії, крім голови районної ради Йожефа Шіна, узяв участь і голова райдержадміністрації Іштван Петрушка.

IMG_7864

Традиційно засідання розпочалося з Гімну України, після чого депутати приступили до розгляду питань порядку денного. Усього їх було винесено 17.

Одним із перших та, напевно, найважливіших питань був звіт голови районної ради, який представив особисто Йожеф Шін. Він зазначив, що протягом усього звітного періоду злагоджена команда депутатів районної ради разом з райдержадміністрацією у своїй діяльності керувалася основним критерієм – спрямуванням зусиль на ефективний розвиток Берегівщини та підвищення стандартів життя берегівчан. Зокрема голова райради розповів про плідну роботу погоджувальної ради фракцій та постійних комісій. Так, протягом звітного періоду було проведено 36 засідань шести постійних комісій, на яких розглянули близько 170 питань.

Йожеф Шін розповів також про активну роботу з установлення міжнародних партнерських зв’язків, метою яких є залучення іноземних інвестицій в економіку Берегівського району та розбудова інфраструктури населених пунктів. Так, 7 лютого 2017 року в угорському місті Чонграді була підписана угода про транскордонне співробітництво між Берегівськими райдержадміністрацією й районною радою та Асоціацією органу місцевого самоврядування багатоцільового напряму міста Чонграда.

Особлива увага Берегівської районної ради була приділена таким інфраструктурним проектам, як будівництво об’їзної дороги, сміттєпереробного заводу в селі Яноші, прокладання водогону до села Мужієво та реконструкція каналізаційно-очисних споруд у с. Велика Бакта.

Зокрема для будівництва об’їзної дороги було розроблено й затверджено районну Програму вилучення земель для суспільних потреб, про хід виконання якої й відзвітував Денис Деменко, представник Служби автомобільних доріг у Закарпатській області. Він розповів, що наразі викуплено 34 земельні ділянки й триває подальший викуп, але через небажання деяких берегівчан продавати земельні ділянки за встановленою ціною процес трохи відтягується. Тому пан Деменко звернувся до депутатів з проханням пришвидшити викуп земельних ділянок і докладніше пояснити жителям району, чому вони мають продати ділянки та для якої мети, адже це не бізнес, а необхідність для покращення життя мешканців краю.

У свою чергу, голова райдержадміністрації Іштван Петрушка зазначив, що цілком реально викупити понад 80% земельних угідь уже до початку літа й таким чином розпочати повноцінний процес будівництва.

Варто зазначити, що Угорщина та Україна підписали міжурядову угоду про надання кредиту в сумі 50 млн євро для будівництва об’їзної дороги, реконструкції автодороги КПП «Лужанка – Мукачево» та КПП «Вилок –Берегово».

Відтак на сесії було розглянуто ряд не менш важливих соціально-економічних питань: «Про стан справ у галузі промисловості Берегівського району», «Про внесення змін до районної комплексної програми профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на 2016–2020 роки», «Про внесення змін до районної програми боротьби з онкологічними захворюваннями», «Про прийняття медичного обладнання у спільну власність територіальних громад».

Вікторія КОПИНЕЦЬ, фото автора

Відео: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах