3673
15:09 27.042017

На черговому засіданні Закарпатської облради сперечались про гральний бізнес та прийняли зміни до бюджету. ФОТО, ВІДЕО

Політика 1804

Сьогодні, 27 квітня, закарпатські депутати зібрались в Ужгороді на перше пленарне засідання сьомої сесії Закарпатської обласної ради.

Эпизод 02.00_06_32_22.неподвижное изображение007

Перед тим як приступити до роботи депутати вислухали представника громадських активістів, які стверджують, що в області незаконно працюють маса закладів грального бізнесу. Свідчення активістів спричинили шквал емоцій у сесійній залі. Одні депутати наполягали, що це справа міліції та прокуратури, а не обласної ради, і не треба перетворювати засідання у балаган. Водночас інші доводили, що проблема з підпільним гральним бізнесом в області дійсно існує і вже набула неабияких масштабів. На що громадські активісти поскаржились, що правоохоронні органи на їх сигнали зовсім не реагують. Відтак депутати прийняли до уваги інформацію від громадських активістів та пообіцяли детально розглянути дане питання, зокрема і на одному з наступних пленарних засідань.

Далі народні обранці сформували порядок денний та озвучили ряд депутатських запитів і звернень, які стосуються ремонту шкіл, лікарень та іншої інфраструктури у різних районах області, капітального будівництва доріг тощо.

У ході засідання депутати знову внесли зміни до обласного бюджету на 2017 рік (зі змінами від 16.02.2017, 23.03.2017) та підкоригували деякі регіональні програми. Зокрема депутати довго обговорювали ситуацію із закупівлею медичних препаратів та інші проблемні питання медичної галузі області. Так під час засідання було озвучено інформацію, що в області катастрофічно не вистачає деяких медпрепаратів, які потрібно терміново закупити. Однак за словами депутатів це неможливо зробити одразу через недосконалість чинного законодавства. Відтак на сесії довго сперечались яким шляхом можна вирішити дану проблему.

Окрім того депутати прийняли рішення про внесення змін до Програми підтримки комунально-експлуатаційного, автотранспортного господарств облдержадміністрації та збереження будинку обласної ради і ОДА як пам’ятки архітектури на 2017 рік.

Також депутати підтримали рішення надати спеціальний дозвіл на користування надрами ТОВ «Санаторій «Боржава». Мова йде про освоєння Боржавського й Кушницького родовищ. Водночас відмовили у наданні спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Яноші Термал Резорт». Як зауважив голова ОДА Геннадій Москаль та деякі інші депутати за їх інформацією дане підприємство не володіє ніяким майном та коштами, тому виникають сумніви чи можуть вони освоїти такий потужний проект.

Серед іншого у цей день депутати погодили рішення про встановлення партнерства між закарпатською областю та Устецьким краєм Чеської республіки. Далі депутати підтримали питання про вилучення та закріплення майна на праві оперативного управління.

Насамкінець народні обранці розглядали рішення про різні звернення Закарпатської обласної ради до центральних органів влади. Спочатку депутати планували голосувати пакетом за декілька звернень, однак несподівано одне з них викликало певні суперечки між депутатами. Мова йде про звернення щодо збереження та використання пам’яток культурної спадщини Закарпатської області. Відтак його вирішили голосувати окремо, а врешті для прийняття документу так і не вистачило голосів. Після цього ще три звернення Закарпатської обласної ради народні обранці прийняли пакетом. А саме: звернення облради щодо збільшення обсягів фінансування на ремонт та експлуатаційне утримання мережі доріг загального користування, щодо фінансування завершення будівництва мосту в смт Буштино Тячівського району та звернення обласної ради щодо збереження існуючих обсягів мовлення крайової радіостанції «Тиса-ФМ».

Загалом на нинішньому пленарному засіданні депутати прийняли з півтора десятка рішень, перенісши значну частину питань поточної сесії на наступне пленарне засідання.

Руслан ФАТУЛА

Відео: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Ансамбль «Угорські мелодії» презентує концерт «Чардаші, пісні та танці» 19 травня в обласній філармонії
12:58
В Ужгороді змагалися дзюдоїсти в залік VІ Літньої гімназіади України
12:01
Завдяки прокуратурі перша на Закарпатті печерна стоянка людей кам'яного віку перебуватиме під охороною
11:18
«Вишиваємо перемогу»: в обласній бібліотеці розпочали вишивати мапу України
10:06
Новий дім для Луганського обласного будинку дитини облаштували на Мукачівщині
09:45
Ужгородку судитимуть за організацію незаконного грального закладу
09:11
Зміни цін на продукти харчування на споживчому ринку області
09:01
МЗС пояснило, як чоловіки за кордоном отримуватимуть консульські послуги після 18 травня
08:30
На Рахівщині спалахнула пожежа на приватному обійсті
17:12
Підписано закон про збільшення штрафів за порушення військового обліку
16:45
Всі новини