ko.net.ua

Прес-аташе Представництва ЄС Давід Стулік вчора завітав у Мукачево

У четвер, 27 квітня, у сесійному залі Мукачівської міської ради відбулась зустріч представника ЄС з студентами міста над Латорицею, представники владних структур міста та викладачами МДУ.

Давік Стулік розпочав зустріч з презентації, яка дала змогу присутнім дізнатися більше про можливості стажування, роботи, обміну студентами у країни Європейського Союзу.

Молодь дізналася більше про те, на яких саме сайтах може почитати цікаву інформацію щодо участі у якісь програмі і т.д.

Зокрема учасники зустрічі розмовляли про безвізовий режим для України та про те, чи стане він доступним для простих українців, адже однією з умов перетину кордону є наявність чималих коштів на добу перебування в країнах ЄС, а саме 50 євро, а також бронювання готелів і т.д.

Окрім того, викладачі ставили не прості запитання Давіду Стуліку, наприклад, запитували його про те, чи знає він про корупційні системи, які діють в Україні та про те, чи ці ж корупційні системи у ЄС. Що з ними робити? Як боротися? Та скільки потрібно часу для того, аби ми жили, як європейці. Тобто, отримували достойну заробітну плату та якісні умови для життя.

Зазначимо, що зустріч пройшла у рамках інформаційна кампанія «Будуймо Європу в Україні»

 «Будуймо Європу в Україні» – це серія інформаційно-просвітницьких заходів (вуличних акцій, виставок, семінарів, тренінгів, круглих столів), які Представництво ЄС в Україні проводить протягом року по всій Україні. Мета кампанії – пояснити важливість реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС.

Ілона Вільна, фото автора