ko.net.ua

Уряд Угорщини скасував посилений контроль на власних кордонах

Уряд Угорщини тимчасово скасував виконання постанови ЄС стосовно посиленого контролю на зовнішніх кордонах Європейського Союзу. Про це повідомив Карой Контрат, парламентський прес-аташе Міністерства внутрішніх справ Угорщини. В офіційному Угорському віснику з’явилася відповідна постанова уряду. Таким чином рішення вступило в силу.

Нагадаємо, що Рада Європейського Союзу з 1 квітня запровадила систематичний посилений контроль на кордонах ЄС, згідно якого всі громадяни країн ЄС та не членів ЄС підлягали обов’язковій перевірці при в’їзді чи виїзді з території Шенгенської зони.

Карой Контрат розповів, що через таку постанову ЄС на деяких кордонах утворилися багатогодинні черги. Через це, в період літніх відпусток очікування на кордоні може зрости ще більше. Зокрема, з цих причин, уряд Угорщини бачить доцільність у тимчасовому скасуванні систематичного посиленого контролю, замість цього вводить адресні заходи прикордонного контролю.

«В Угорщини з самого початку були сумніви щодо прийняття такого законодавчого акту ЄС і його використання на практиці, а останні тижні були тестовими. Нелегальна імміграція загрожує найбільш важливим досягненням Європи, таким як Шенгенська зона та вільне пересування громадян ЄС», – зазначив Карой Контрат.

Він додав, що на думку уряду Угорщини, Брюсселю першочергово потрібно займатися зупиненням та перевіркою нелегальних іммігрантів і розшуком терористів.

Вікторія КОПИНЕЦЬ