3866
11:33 17.052017

Андрея Бочкор: «Для розвитку прикордонної  інфраструктури Закарпаття потрібна ефективна допомога»

Політика 2032

Під час свого виступу на пленарному засіданні Європарламенту у Страсбурзі (Франція) парламентарій Андрея Бочкор привітала рішення Ради Європейського Союзу щодо надання Україні безвізового режиму.

Andrea_Bocskor

Зокрема, вона звернула увагу на те, що попри такі зміни фізичні перешкоди при перетині кордонів ЄС не усунуться через незадовільний стан українських пунктів пропуску.

Депутат наголосила, що Україна межує одразу з сімома країнами, а «воротами» до ЄС є саме Закарпатська область, яка межує з чотирма країнами-членами ЄС. Найбільша кількість подорожуючих до ЄС їде саме через Закарпаття, а з безвізовим режимом цей процес тільки посилюватиметься. Наявні пукти пропуску вже і так перевантажені, а їхня інфраструктура застаріла. Тому разом з безвізовим режимом обов’язковим є розбудова прикордонних територій та інфраструктури – відкриття нових пунктів пропуску, модернізація автомобільних шляхів та залізничного сполучення.

«Важливим є ліквідація кількагодинних черг на пунктах пропуску, створення відповідних умов для подорожуючих. Варто зазначити, що одним з найважливіших складових Європейського Союзу є мобільність, тому для ЄС повинен допомогти Україні своїм досвідом та фінансовими ресурсами», – наголосила Андрея Бочкор.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах