3998
19:33 30.052017

Що прийняли ужгородські депутати на останньому засіданні XIII сесії міської ради

Політика 1650

Сьогодні, 30-го травня, в Ужгороді відбулось заключне засідання XIII сесії ужгородської міської ради. На порядку денному було понад 40 питань.

unnamed (6)

Зокрема, у ході роботи ужгородські депутати доповнили «Програму капітального ремонту житлового фонду міста на 2017 рік» додатковим переліком об’єктів, які потребують нагального ремонту. Мова йде про різного роду роботи у будинках, що обслуговуються ЖРЕРами і ТОВ на проспекті Свободи, вул. Оноківській та Легоцького, а також будинків, де створено ОСББ, БК, ЖБК по вул. Собранецькій Ракоці, Грушевського, Р.Шухевича, Добрянського, Перемоги, Руданського, Можайського. Співфінансування за рахунок мешканців складе 5%, решта коштів – із міського бюджету.

Також кількома об’єктами доповнили «Програму реконструкції та капітального ремонту мережі зовнішнього освітлення Ужгорода», а саме: зовнішнє вуличне освітлення на перехресті вул. Минайської-Пестеля, а також внутрішніх територій – по вул. Перемоги, Легоцького, Тлехаса. На це передбачили 386, 934 тис грн. Також внесли зміни до Програми будівництва дитячих та спортивних майданчиків в Ужгороді на 2017-2021 рр.

У зв’язку з перевиконанням бюджету міста депутати збільшили на 700 тис грн фінансування управління освіти Ужгородської міськради. Ці кошти заплановано витратити для потреб шкіл №№13,14, ЗОШ І-ІІІ №19. Також депутати прийняли рішення звільнити учасників бойових дій від сплати адміністративного збору під час проведення державної реєстрації майна.

Окрім того, було підтримано рішення передати громадській організації «Щасливі діти» у користування на умовах оренди будівлю в Ужгороді, по вул. Котляревського, 59 (площа 68,7 кв.м.). Оренда передбачена на 10 років із розміром річної плати 1,20 грн, повідомляють у міськраді. Іншим рішенням за тією ж ціною на 2 роки 11 місяців в оренду ГО «Спілка учасників бойових дій «Об’єднані війною» передали вбудовані приміщення першого поверху будинку по вул. 8 Березня, 46. Загальна площа – 47,2 кв.м.

Також нині депутати ухвалили рішення про створення комунального підприємства під назвою «Агенція розвитку Ужгорода». Іншими рішеннями обранці відновили діяльність комунальних підприємств «Парк культури та відпочинку «Під замком» та «Стадіон «Авангард». Натомість, підтримали ліквідацію кількох комунальних підприємств, а саме трьох ЖРЕРів – №4, №5 та №8.

На сьогоднішньому засіданні також було прийнято чимало земельних рішень. Проти одного з таких запротестували громадські активісти. Звертаючись до мера одна з них розповіла, що мова йде про приватизацію земельної ділянки несільськогосподарського призначення шляхом викупу. За її словами проект відведення цієї ділянки був зроблений незаконно, оскільки вона служить проходом на ринок «П’яний базар». Відтак дана ділянка є землею загального користування і за законом приватизації не підлягає.

У ході засідання виник і невеличкий конфлікт між міським головою та очільником однієї із фракцій. Справа в тому, що під час минулого засідання надійшла несподівана заява від депутата цієї фракції Віктора Любара про складання ним депутатських повноважень. Сам він тоді був відсутній на засіданні, однак була присутня його дружина, яка пояснила все сімейними обставинами. Заява була підтримана депутатами. Однак міський голова скасував це рішення, застосувавши право «вето». На сьогоднішньому засіданні депутати не змогли подолати «вето» Богдана Андріїва, через що і виникла словесна перепалка. Так чи інакше Віктор Любар досі залишається депутатом міської ради Ужгорода.

Насамкінець міський голова запросив усіх на товариський футбольний матч Україна – Угорщина, який відбудеться сьогодні увечері на стадіоні «Авангард», і оголосив ХІІІ сесію Ужгородської міської ради закритою.

Руслан ФАТУЛА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На ужгородських «тротуарах» діти ламають ноги. Фото
21:40
Cімейне свято велоспорту та здорового відпочинку для дітей та молоді „ВЕЛО-ЛІДЕР” вже традиційно відбудеться 11 травня 2024 року в Боздошському парку Ужгорода
19:28
«Запобігти. Врятувати. Допомогти» відбулась на території трьох районів краю. Фото
15:47
60 тисяч працюючих закарпатців мають оцифровані трудові книжки
14:33
Фінансування пенсійних виплат, житлових субсидій і пільг за квітень жителям Закарпатської області завершено
13:35
У Патрульній поліції Закарпатської області створять новий відділ
12:41
На Хустщині для старшокласників організували триденні польові збори. Фото
11:34
Українці можуть оформити пенсію онлайн
11:02
На Закарпатті обговорили фінансово-економічну ситуацію в області. Відео
10:28
8 000 євро за «квиток зеленим маршрутом». Прикордонники викрили організатора незаконної схеми
10:25
Всі новини