4110
17:16 13.062017

Благоустрій, об’єднання територіальної громади та стратегія міста – мер Ужгорода поспілкувався із журналістами

Політика 3286

У вівторок, 13 червня, відбулася прес-конференція представників керівництва Ужгородської міськради. З журналістами зустрілися міський голова Богдан Андріїв, його заступник Ігор Фартушок, керуюча справами виконкому Олена Макара та секретар міської ради Андріана Сушко.

1

«Я хотів би започаткувати таку традицію, щоб ми зустрічалися із представниками ЗМІ кожного місяця, – звернувся до присутніх Богдан Андріїв. – Для того, аби ми звертали увагу і тримали на контролі всі питання, які хвилюють ужгородців. Хочу зазначити, що міська влада працює у звичному режимі. Займаємося благоустроєм міста, капітальними та поточними ремонтами».

Відтак мер спростував усі чутки про свою відставку та відповів на запитання журналістів. Найбільше представників ЗМІ цікавили проблеми благоустрою міста. Запитували, зокрема, про реконструкцію лівобережної частини Ужгорода, підзамкових сходів, ремонт дороги на площі Петефі.

«Минулого року ми зробили наголос на площу Петефі. Цьогоріч будемо продовжувати працювати на Корзо, Волошина та інших вулицях історичної частини міста. Відновимо фасади будівель, бруківку тощо. Що стосується дороги на площі Петефі, то вже за кілька днів ми проведемо поточний ремонт існуючого покриття. Зараз проект знаходиться на експертизі, і там планується не асфальт, а природна бруківка, яка демонтована з вулиць Мукачівської та Швабської. У планах також ремонт замкових сходів, який ми збираємося закінчити до кінця літа», – поінформував міський голова.

Торкнулися представники ЗМІ і питання щодо створення об’єднаної територіальної громади.

«Роботи зі створення об’єднаної громади ведуться в частині спілкування із сільрадами, – пояснив Богдан Андріїв. – Ми розіслали їм листи-пропозиції, однак поки що бажання об’єднатися не отримали від жодної. Тож якщо так піде й далі, Ужгород залишиться в тому ж статусі, що й тепер».

IMG_6988

Відтак заступник міського голови Ігор Фартушок додав, що місто зацікавлене об’єднуватися з навколишніми селами, оскільки у них є земля, якої бракує обласному центру: «У сіл теж є свої інтереси об’єднатися з Ужгородом, де вони отримують медичні послуги, користуються освітніми закладами, працюють. Думаю, з часом вони самі захочуть приєднатися, однак поки що розуміння із сільськими радами в нас немає».

Журналісти поцікавилися й розробкою стратегії міста. Представники міської влади повідомили, що над цим питанням працювала велика робоча група, близько 70 чоловік. До єдиної точки зору вони не дійшли, тож було прийнято рішення провести відкритий конкурс на розробку проекту.

«Наразі ми реєструємося на «Prozorro», і протягом трьох робочих днів буде оголошено тендер на підбір інституції, яка розроблятиме стратегію розвитку Ужгорода. Про результати тендеру повідомимо громадськості. Технічне завдання вже готове. Воно було розроблене робочою групою у складі науковців, підприємців, працівників міської ради, представників громадських організацій. Це результат колективної роботи», – додала Ольга Травіна, начальник управління економіки та стратегічного розвитку Ужгородської міської ради.

Не могли журналісти не порушити й наболіле питання міського транспорту, зокрема закупівлі нових автобусів. Тож у міській раді підтвердили, що вже до осені Ужгород придбає близько 20 одиниць пасажирського транспорту і створить комунальне підприємство пасажирських перевезень.

Христина БІКЛЯН

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах