ko.net.ua

Закарпаття відвідав голова Держслужби з безпеки на транспорті

Три пересувні контрольні комплекси отримає найближчим часом Закарпатська область для проведення габаритно-вагового контролю вантажівок та перевірки пасажирського транспорту.

Про це сьогодні 16 червня під час прес-конференції в облдержадміністрації повідомив голова Державної служби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк. Також в області облаштують додаткові площадки для цих комплексів та вдосконалять єдиний існуючий для роботи в цілодобовому режимі.

–До окремих плюсів мобільних комплексів можна віднести можливість контролю роботи інспекторів, наприклад, наявність накладання штрафу при фіксуванні перевантаження транспортних засобів, – зазначив М. Ноняк. – Перевіркам підлягають абсолютно усі транспортні засоби, які здійснюють комерційні перевезення: як малого, так і середнього та великого бізнесу, як приватних, так і державних підприємств. Інспектор Укртрансбезпеки також буде мобільним та матиме доступ до всієї бази даних для подальшої перевірки.

Під час візиту Михайло Ноняк зустрівся і з головою Закарпатської ОДА. Геннадій Москаль наголосив, нині в області є лише один ваговий комплекс, тому, фактично, питанню збереження цілісності доріг приділяється недостатньо уваги. Він також запевнив, з облаштуванням додаткових майданчиків для перевірки транспорту в області не зволікатимуть, розглядається можливість їх розташування поблизу перевалів.

В рамках робочого візиту на Закарпаття Михайло Ноняк також ознайомився з роботою територіального управління Укртрансбезпеки у Закарпатській області. Зокрема, з процесом оформлення та видачі дозволів на перевезення та методами контролю інспекторами управління.