4978
18:42 26.102017

У Мукачеві відбулась сесія міської ради. ФОТО

Політика 2476

Сьогодні, 26 жовтня 2017 року, у місті над Латорицею пройшла 32 сесія міської ради 7-го скликання.

_MG_3044Вона пройшла не дуже спокійно, адже деякі питання доповнювали, робили по них зауваження та звісно, спекулювали.

Таким чином сьогодні на розгляд було винесено понад 20 питань, які стосувались благоустрою міста, життя містян, їхнього соціально захисту та інші не менш важливі питнная.

  1. Перейменування вулиць.

Усім не секрет що питання щодо перейменування вулиць чомусь  завжди обговорюються у містах най більше. Хтось є противником даних рішень, хтось вважає правильним викорінювати назви вулиць, які були встановленні ще при Радянському союзу. Врешті- решт, хто б що не говорив, але від тепер у місті перейменували  наступні вулиці: вулицю Вакуленчука Григорія на вулицю Плюща Івана, вулицю Залізняка Максима на вулицю Хащинської Римми, вулицю Загоскіна Михайла на вулицю Мешка Миколи, провулок Перемоги на вулицю Малешка Івана.

  1. У місті з’явиться міська комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр Мукачівської міської ради Закарпатської області.

Мета закладу – забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, у тому числі у професійно-технічних навчальних закладів, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводу.

Фахівці закладу проводитимуть комплексну оцінку з метою визначення особливих освітніх потреб дитини, розроблятимуть рекомендацій щодо програми навчання, особливостей організації психолого-педагогічної допомоги відповідно до потенційних можливостей психофізичного розвитку дитини.

  1. Замість Будинку школяра у місті функціонуватиме Центр дитячої та юнацької творчості.

Зазначимо, що у Будинку школяра вже довгий час йдуть капітальні ремонтні роботи, тож , коли відкриється заклад, він змінить не лише свій зовнішній та внутрішній вигляд, але й буде називатися – Центр дитячої та юнацької творчості.

  1. Учасникам АТО на придбання житла виділено кошти.

Йдеться про 1 млн. 654 тис. гривень, в тому числі 490 тисяч виділить місто та 1 млн. 164 тис. гривень – за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. Кошти виділенні для придбання двох квартир – родині загиблого Героя на сході країни та інваліду війни ІІ-групи , учаснику АТО.

  1. В Мукачеві прийнято програму комплексної стратегії сталого енергетичного розвитку міста.

Програма передбачає створення комплексної стратегії енергоефективності та енергозбереження міста Мукачева з попереднім дослідженням та моніторингом використання енергоресурсів на об’єктах міста та розробкою конкретних заходів направлених на підвищення ефективності використання енергетичних ресурсів бюджетними установами, підприємствами житлово-комунального господарства.

Ілона Вільна

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах