5004
10:46 30.102017

Хуст та Ждяр-над-Сазавою офіційно стали містами-побратимами

Політика 2084

Наступним після Рахова, який офіційно став партнером та побратимом чеського міста Тржебіч, стала колишня столиця Карпатської України – місто Хуст. Так, в урочистій обстановці староста м.Ждяр-над-Сазавою Зденек Навратіл разом зі своїм колегою – мером Хуста Володимиром Кащуком підписали двосторонню угоду про співпрацю.

IMG_9578

Офіційна церемонія підписання угоди відбулося у залі міської ради районного центру Ждяр-над-Сазавою за участі голови Закарпатської облради Михайла Рівіса, гетьмана краю Височина, члена палати депутатів Парламенту Чеської Республіки Їржі Бєгоунека, депутатів облради з різних політфракцій та посланців чеської місцевої ради, голів Виноградівської та Свалявської райрад, Рахівської міськради, екс-голови облради Володимира Чубірка, керівництва благодійного фонду «ВіЗа» та інших, повідомила “Карпатському об’єктиву” прес-служба Закарпатської облради.

Гетьман краю Височина Їржі Бєгоунек висловив сподівання, що підписання угоди про партнерство наповниться новим змістом у діловому співробітництві та стане черговою сторінкою довготривалих дружніх відносин між громадами Хуста і Ждяр-над-Сазавою.

Очільник Закарпатської облради Михайло Рівіс наголосив: «Мені особисто дуже приємно, що моє рідне місто Хуст відтепер матиме щирого друга та надійного партнера для подальшого розвитку і процвітання. Мери двох міст прийняли правильне рішення – встановити дружні стосунки та використовувати їх для розвитку співробітництва в інтересах миру та добробуту громад».

До слова, міст угоди полягає у закріпленні двосторонніх економічних та міжнаціональних зв’язків територіальних громад цих міст, які завірили своїми підписами цю угоду в тім, що забезпечуватимуть: економічну та правову співпрацю між територіальними громадами міст-побратимів, розробку та реалізацію спільних культурних проектів в інтересах громад та у напрямку європейської інтеграції, обмін досвідом роботи та делегаціями, взаємодією у розвитку відносин в галузях освіти, науки, медицини, культури та туризму.

Після підписання угоди Михайло Рівіс та Володимир Кащук зробили запис до книги пам’яті м.Ждяр-над-Сазавою та вручили чеським партнерам подарунки. Потім закарпатська делегація зробила спільне фото на пам’ять, а мери міст-побратимів сфотографувалися в центрі міста біля лавиці із символічною табличкою про встановлені дружні відносини.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах