5128
12:26 15.112017

Чи притягнуть до відповідальності радикалів, які влаштували провокації у Берегові?

Політика 2476

Берегівський відділ поліції Головного управління національної поліції в Закарпатській області відкрив кримінальне провадження за фактом хуліганських дій учасників ходи в Берегові 12 листопада.

Без-имени-1

Провадження відкрите за ст. 296 Кримінального кодексу «Хуліганство» (грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом). Зараз правоохоронці встановлюють всіх осіб, що брали участь у провокації, тривають слідчі дії, повідомляє закарпатська поліція.

Нагадаємо у неділю увечері мешканців Берегова сполохали дим, фаєри, гучні гасла та агресивна поведінка радикалів. Колона із кілька десятків представників ВО «Свобода», які приїхали із інших регіонів України, пройшлися вулицями тихого і спокійного містечка з прапорами та фаєрами вигукуючи провокативні гасла. Окрім того, учасники акції зірвали із будівлі міської ради і спаплюжили національний прапор Угорщини, який висів тут згідно рішення депутатів від 2006 року.

Пізніше у соціальних мережах поширювали відео заходів радикалів у Берегові, на одному з яких чітко видно, як учасники акції сперечаються та штовхаються із правоохоронцями, і навіть зривають погони із одного із поліцейських.

 

Також виявляється, що спаплюжений у Берегові угорський прапор поїхав у Полтаву. Принаймні, так стверджує один із користувачів мережі Фейсбук полтавський свободівець, який особисто брав участь у провокативних заходах. «16 годин дороги назад і Полтава має сувенір, Угорський прапор, знятий з однієї з Українських держустанов…» – хизується свободівець.

Події у Берегові вже засудили угорські дипломати та голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Окрім того, у заяві президії ГО «Товариство угорської культури Закарпаття» наголошується, що «незрозумілою є пасивна поведінка правоохоронних органів». Тому товариство звернеться до з позовом щодо розслідування зазначеного правопорушення й вимагатиме якнайшвидшого притягнення до суворої відповідальності правопорушників.

На сьогоднішній день попри відкрите кримінальне провадження нікого із учасників провокацій у Берегові досі не затримано. Натомість вони спокійно і надалі поширюють свої ксенофобські погляди у соціальних мережах та радикальних ЗМІ, хизуючись перед своїми побратимами фото- та відео-звітами із наляканого ними закарпатського містечка.

«Карпатський об’єктив»

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах