ko.net.ua

Важливі рішення сесії Мукачівської міської ради

Сьогодні, 30 листопада 2017 року, у місті над Латорицею пройшла чергова сесія міської ради.

Всього на сесію було винесено аж 76 проектів-рішень. Ось декілька важливих з них.

  1. Захист прав дітей.

Депутати затвердили програму «Захисту прав дітей» на 2018-2020 роки, яка передбачає виділення 2 млн. 200 тис.грн на виконання даної програми.

З цих коштів на Придбання меблів, комп’ютерної та побутової техніки та товарів тривалого вжитку для покращення умов проживання дітей у 7 дитячих будинках сімейного типу, розташованих на території міста (відповідно до потреб) виділено 1 млн. 600 тис. грн.

Також на придбання подарунків для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що мешкають на території міста до Дня захисту дітей згідно програми виділено 200 тисяч щороку.

  1. На Подарунки для новонароджених на 2018-2020 роки виділили 3 млн. гривень.

Метою Програми є забезпечення новонароджених мешканців міста Мукачево подарунковими наборами.

Перелік товарів, які входять в подарунковий набір «Лелека»: підгузники Pampers, серветки дитячі вологі, пелюшки гігієнічні (10 шт), присипка дитяча, масло дитяче 200 мл, крем дитячий 150 гр., пляшка дитяча 250 мл п/ет (кампол), пляшка дитяча 125 мл., соска силіконова кругла для пляшки, пустишка силіконова анатомічна (нічна) 0-6 міс, квіти ромашки 40 гр, трава череда 50 гр., вітальна листівка та подарунковий пакет.

  1. В Мукачеві всі школярі-початківці та пільговики харчуватимуться безкоштовно.

З наступного року всі учні початкових класів та учні пільгових категорій 5-11 класів у школах Мукачева харчуватимуться безкоштовно. Відповідну програму організації безкоштовного харчування дітей у закладах освіти Мукачева на 2018-2020 роки планують затвердили на черговій сесії міськради.

Щороку на програму виділятимуть 8 млн. 185 тис. гривень.

     4. На позашкільну освіту міста виділили майже 6 млн. гривень.

На удосконалення системи позашкільної освіти, створення умов для діяльності позашкільних навчальних закладів м.Мукачева, модернізацію гуртків у позашкільних установах заплановано 5 млн. 931 тис. 250 грн.

Ці кошти будуть спрямовані на: розширення мережі гуртків, груп та інших творчих об’єднань закладів освіти, забезпечення проведення модернізації навчальної, матеріально – технічної бази, оснащення сучасним обладнанням: придбання технічних засобів та музичних інструментів МЦПО, інше.

  1. На оновлення матеріально-технічної бази дитячо-юнацьої спортивної школи (ДЮСШ) виділили 2,6 млн. гривень.

З них на проведення модернізації навчальної, матеріально – технічної бази (оснащення сучасним обладнанням: придбання спортивного інвентарю, проведення поточних ремонтів спортивних споруд та спортивних майданчиків, відповідно до міжнародних стандартів) заплановано 140 тисяч гривень щороку.

Орім того, програма передбачає вдосконалення діючої мережі дитячої-юнацької спортивної школи та сприяння відкриттю і функціонуванню нових відділень: баскетболу (дівчата), боксу та забезпечення участі молоді з числа вихованців СОК ДЮСШ у міжнародних змаганнях, фестивалях.

  1. З наступного року школярі Мукачева їздитимуть у транспорті за півціни, А діти з пільгових категорій – безкоштовно.

Вартість проїзду для школярів становитиме 2 гривні.

Скористатися правом проїзду матимуть школярі, яким видано учнівський квиток. Це багатофункціональна безконтактна картка, на якій встановлений транспортний додаток. Наразі завершується процес оформлення учнівських квитків у всіх навчальних закладах міста.

  1. В Мукачеві щороку на забезпечення пацієнтів ліками виділятимуть понад 17 млн. гривень.

На реалізацію міської Програми безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань та при наданні спеціалізованої та високоспеціалізованої стаціонарної медичної допомоги мешканцям м. Мукачева на 2018-2020 роки щороку пропонується виділяти 17 млн. 170 тисяч гривень.

Ілона ВІЛЬНА