ko.net.ua

Берегівські депутати заслухали звіт міського голови та прийняли ряд земельних питань

1 грудня відбулося засідання 28-ї сесії Берегівської міської ради 7-го скликання. Традиційно на початку засідання прозвучав Гімн України, після чого депутати обрали секретаріат. Крім того, хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих на Майдані, у зоні АТО та безневинних жертв голодоморів.

Відтак на розгляд присутніх були представлені депутатські запити та звернення. Людмила Токар, секретар ради, зачитала одразу кілька звернень від мешканців Берегова та батьківського комітету діток, які займаються на базі УСБ «Закарпаття» у зв’язку з недоліками функціонування установ, створених на його території. Це проблемне питання вже давно турбує берегівчан, адже в спорткомплексі та прилеглому до нього басейні не проводяться ремонтні роботи. Така ситуація створює негативний імідж для міста, яке славиться своїми термальними басейнами далеко за межами Закарпаття. Тож депутати звернулися до керівника Берегівської прокуратури з проханням провести детальне розслідування цього питання, здійснити фінансово-господарську перевірку та відзвітувати про виконану роботу до 1 лютого 2018 року.

Декілька депутатських звернень стосувалися несанкціонованого викиду сміття, проблем водопостачання та водовідведення, освітлення вулиць. Їх теж намагатимуться вирішити найближчим часом.

На розгляд народних обранців було винесено аж 78 питань, більшість з яких стосувалася розробки та затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок.

Міський голова Берегова Золтан Бабяк відповідно до Закону «Про місцеве самоврядування» відзвітував про підсумки роботи з листопада 2016 року до листопада 2017-го. Мер навів основні показники розвитку міста в різних сферах життєдіяльності, серед яких благоустрій міського господарства, фінансування ОСББ, сфери культури та оздоровлення дітей соціально-незахищених верств населення.

Крім того, на розгляд було винесене питання про затвердження Програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їхніх сімей. Для них на сесії передбачили виділення земельних ділянок для індивідуального будівництва. Таке рішення депутати прийняли одностайно.

Міські обранці схвалили й Програму «Ромське населення на 2018–2020 роки». Її метою є забезпечення соціальної справедливості, здійснення всебічного захисту ромського населення, сприяння в наданні їм та їхнім сім’ям оздоровчої медичної, психологічної, моральної та матеріальної допомоги, а також залучення до процесу проведення патріотичного виховання молоді.

Завершуючи пленарне засідання, депутати вирішили перенести розгляд кількох питань на наступну сесію для більш точного доопрацювання.

Вікторія КОПИНЕЦЬ