5737
21:10 23.022018

Депутати Берегівської районної ради погодили ряд важливих для населення програм. ФОТО, ВІДЕО

Політика 1972

Сьогодні, 23 лютого, провели п’ятнадцяту сесію Берегівської районної ради VII-го скликання. На засіданні були присутні 26 депутатів. Традиційно, сесія розпочалася з гімну України.

Эпизод 01.00_01_03_25.Still003

На порядок денний народних обранців винесли 29 питань. Одними з перших, депутати заслухали звіти керівників місцевої прокуратури та поліції щодо стану законності та правопорядку, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати роботи за 2017 рік.

Після цього депутати прийняли ряд програм, серед яких і запобігання виникнення та ліквідації спалахів карантинних хвороб тварин у Берегівському районі на 2018-2021 роки. Основною метою прийняття цієї програми є забезпечення стабільної ситуації в районі, недопущення занесення та розповсюдження африканської чуми свиней та інших гострозаразних захворювань тварин на території Берегівського району. Головним завданням програми є створення резервів матеріальних ресурсів – дезінфекційної установки, інструментів, засобів індивідуального захисту, паливно-мастильних матеріалів та прогнозування можливих наслідків занесення і поширення на території району африканської чуми свиней.

Разом з тим, народні обранці погодили районну Програму розвитку земельних відносин у Берегівському районі на 2018 – 2020 роки. Основними проблемами, що стримують розвиток земельних відносин вони зазначили потребу в зміні та встановленні меж населених пунктів.

Так, у Берегівському районі з 43 населених пунктів зміни та встановлення меж потребують 38 населених пунктів. Зокрема є потреба у проведенні інвентаризації земель населених пунктів та земель несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів. Депутати погодилися, що підтримання в актуальному стані нормативної грошової оцінки земель населених пунктів є основним джерелом забезпечення сталих бюджетних надходжень від плати за землю. Разом з тим, оновлення планово-картографічних матеріалів населених пунктів масштабів 1:2000 та 1:5000 поліпшить топографо-геодезичне забезпечення, що є основним картографічним ресурсом для ведення Державного земельного кадастру, моніторингу використання та охорони земель, містобудування.

Також позитивне рішення депутатів отримала районна Стратегія забезпечення сталої відповіді на епідемії туберкульозу, в тому числі хіміорезистентного та ВІЛ-інфекції/СНІДу на період до 2020 року. Епідемічна ситуація із туберкульозу в Берегівському районі залишається складною. Захворюваність населення на нові випадки та рецидиви туберкульозу в районі впродовж останніх років має тенденцію до незначного збільшення із 68,3 (обласний показник – 61,2) на 100 тис. населення у 2013 році до 78,4 (обласний показник – 69,6) на 100 тис. населення у 2016 році. За 2017 рік вперше виявлено 25 випадків хіміорезистентного туберкульозу. Особливо загрозливим є несвоєчасне звернення хворих за медичною допомогою, пізнє виявлення хвороби та хворих із ко-інфекцією, що зумовлює недостатню ефективність лікування, високий рівень смертності.

Крім того, народні обранці проголосували «за» затвердження  технічної документації на три земельні ділянки на території Гатянської сільської ради та погодили статут Берегівської центральної районної лікарні імені Бертолона Ліннера у новій редакції.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах