ko.net.ua

Василь Брензович висловився про вибух в офісі «ТУКЗ-КМКС»

Василь Брензович, голова ГО «ТУКЗ-КМКС» прокоментував ситуацію з нещодавнім вибухом в центральному офісі організації у місті Ужгород. У своєму інтерв’ю кореспонденту телеканалу М1 політик наголосив, що він розцінює цей інцидент не як підпал, а конкретний терористичний акт.

«Якщо хтось на той момент перебував би в офісі, до прикладу охоронець, якого ми планували найняти після попереднього підпалу офісу на початку лютого, то його життя опинилося б у небезпеці. Цей вибух – нове явище в історії Закарпаття, адже протягом останніх десятиліть не було жодного такого випадку проти центральних представництв будь-якої з національних меншин», – зауважив Василь Брензович.

Пан Брензович, розповів, що до такого нападу в першу чергу призвела відкрита антиугорська кампанія, яка протягом останнього року діє в українських засобах масової інформації. З іншого боку, владні органи закривали очі на дії радикалів, адже вони неодноразово проводили незаконні акції проти угорців Закарпаття.

Варто додати, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан запропонував свою допомогу у відновленні будівлі організації. У свою чергу, Василь Брензович подякував за підтримку, яку уряд Угорщини завжди надає Закарпаттю.