6024
17:23 29.032018

Депутати Берегова проголосували за створення об’єднаної територіальної громади. ФОТО, ВІДЕО

Політика 2222

Вчора, 28 березня провели чергову 31 сесію Берегівської міської ради. На засіданні були присутні 22 депутати. Спочатку народні обранці хвилиною мовчання вшанували пам’ять колишнього міського голови Берегова Йосипа Жупана, який пішов із життя 18 березня.

IMG_9706

На розгляд депутатів було винесено 59 питань порядку денного, але перед їхнім погодження народні обранці мали можливість зачитати свої запити та звернення. Так, до присутніх звернувся депутат Віктор Саєнков із «Солідарності» та розповів про події останнього місяця коли йому підпалили магазин, де ледь не загинула продавчиня, а минулої ночі взагалі вщент спалили авто. Депутат турбується про життя своєї родини, адже останній підпал відбувся прямо у дворі його будинку, де могли постраждати дружина та дитина – з його слів, це помста. Пан Віктор пов’язує ці випадки з бандитськими розбірками, адже при спробі «віджати» бізнес свого друга, депутат став на бік потерпілого та допомагав у відновлення документів.

Відтак, депутати підтримали свого колегу та після оформлення у письмовій формі надішлють відповідні листи до Міністра внутрішніх справ та голови Служби безпеки України з проханням розібратися у ситуації.

Варто додати, що на засіданні були присутні й представники місії ОБСЄ з Івано-Франківська. Керівник місії, Давід Піге спілкуватися з журналістами категорично відмовився, посилаючись на протокол організації.

Рішенням сесії депутати погодили присвоєння звання «Почесний громадянин міста Берегове» Атіллі Віднянському, заслуженому діячу мистецтв України, художньому керівнику Національного Угорського театру. Також, пам’ятною медаллю «Pro Urbe» нагородять Василя Матея, колишнього начальника Берегівського відділу внутрішніх справ УМВС України в Закарпатській області, полковника міліції (посмертно).

Напевно найважливішим питанням цієї сесії стало виконання закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад». Народні обранці проголосували «за» ініціювання об’єднання територіальних громад міста Берегова, с. Яноші, с. Балажер, с. Кідьош, с. Велика Бакта, с. Мочола, с. Гуняди, с. Астей, с. Дийда, с. Великі Береги в Берегівську міську територіальну громаду з центром у місті Берегові.

Зокрема, депутатів поінформували про необхідність термінового подання електронних декларацій, адже термін їх реєстрації спливає за лічені дні. Так, якщо до 1 квітня депутати не нададуть всі необхідні відомості до Реєстру електронних декларацій, то мають бути готові понести за це відповідальність.

Одним з пунктів порядку денного було питання про оформлення документів на комунальне майно по вул. Б. Хмельницького 99 для передачі в державну власність – це ділянка колишнього військового містечка. Так, депутати погодили здійснити інвентаризацію об’єктів, виокремити їх у самостійні об’єкти та оформити ділянки в комунальну власність територіальної громади міста Берегове.

Кароліна Дорчі, голова фракції «КМКС» Партія угорців України» у своєму коментарі «Карпатському об’єктиву» наголосила, що виготовлення документації ще не означає передачу цих об’єктів до власності військових: «Ми наразі не знаємо, що саме є на цій території, адже протягом років багато будівель було приватизовано. Сьогодні депутати вирішили дати розпорядження для відповідних служб дослідити ситуацію з територією та розташованими на ній будівлями – ми дали дозвіл тільки для виготовлення документації».

Крім того, пані Кароліна звернула увагу, що не депутатський корпус має приймати такі рішення, адже 90 % депутатів навіть не проходили військову службу, тому не є фахівцями даного питання. Голова фракції зауважила, що по цьому питанню депутати звертатимуться до Міністерства оборони України задля отримання рекомендацій.

Разом з тим, депутати розглянули ряд земельних питань щодо затвердження проектів землеустрою, передачу ділянок у приватну власність та затвердження технічної документації щодо становлення меж земельних ділянок.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах