7772
09:52 24.112018

Забезпечення громадян твердим паливом та компенсацію виплат за пільговий проїзд погодили депутати Берегівської міської ради. ФОТО

Політика 2254

Ці та багато інших питань розглянули народні обранці Берегова на черговій сесії міської ради, 23 листопада. На порядок денний засідання винесли аж 93 питання, тож депутатів очікувала плідна робота.

Ще перед початком роботи сесії до депутатів звернулася жителька міста з проханням допомогти важкохворій дитині, яка бореться з раком і потребує лікування за кордоном. З таким самим проханням звернулася й секретар ради, Людмила Токар, яка теж попросила депутатський корпус долучитися до хорошої справи – допомогти хлопчику, який потребує пересадки серця.

Міський голова Берегова, Золтан Бабяк, повідомив присутніх про підписання договору про співпрацю між містами-побратимами Берегова та Готвон (Угорщина). Міста продовжили договір партнерських стосунків, що був заключений ще у 1998 році з метою співпраці та розвитку культурних, суспільних, економічних і туристичних відносин.

Заступник начальника патрульної поліції у містах Ужгород та Мукачево Валерій Найман, що теж був присутній на засіданні, розповів депутатам про набір до патрульної поліції та відповів на актуальні питання. Одне з них стосувалося курсування великовагового транспорту центральною вулицею Берегова.

Першим питанням, винесеним на розгляд депутатського корпусу, став звіт про роботу міського голови в період з листопада 2017 по листопад 2018 року.

«Цей рік не був легким для міста в соціально-економічному плані, як і для країни загалом. Але попри це все завдяки нашій з вами злагодженій співпраці, конструктивному діалогу, бажанню розвивати своє місто, а також успішній кооперації із районною радою, РДА та Закарпатською ОДА, нам вдалося утримувати баланс забезпечення діяльності різних сфер міста та поліпшення його інфраструктури, стратегічного планування його подальшого розвитку», – зауважив Золтан Бабяк.

Він також повідомив, що одними з найчастіших скарг залишаються проблеми з дорогами, але дещо все-таки вдалося здійснити. Так, одним із наймасштабніших проектів цьогоріч стало впорядкування дорожнього руху на вулиці Корятовича, де було споруджено перший коловий рух. Це дало змогу розвантажити центральні вулиці та водночас стало естетичним елементом.

На вулиці Мужайській, біля однієї з найбільших багатоповерхівок, вдалося цьогоріч провести масштабні роботи: асфальтування прибудинкової території, облаштування парковки та клумб. Також планується зведення комфортного багатофункціонального дитячого майданчика.

Крім того, депутати погодили програму фінансування видатків на здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян. Метою Програми є забезпечення реалізації прав окремих категорій громадян та відшкодування компенсаційних виплат перевізникам, які здійснюють пільгове перевезення автомобільним транспортом на міських маршрутах загального користування, залізничним транспортом та оплата пільг з послуг зв’язку Закарпатською філією ПАТ «Укртелеком».

Народні обранці проголосували й «за» забезпечення твердим паливом малозабезпечених берегівчан. Програма полягає у реалізації державної політики у сфері соціального захисту населення, покращення умов життя малозабезпеченим, непрацездатним, важко- і хронічно хворим громадянам, пенсіонерам, особам з обмеженими фізичними можливостями. Для безкоштовного одноразового забезпечення твердим паливом (2 куб. метри на дворогосподарство) громадян міста, у яких відсутнє газове опалення, з місцевого бюджету виділили 200 тисяч гривень.

Під час сесії затвердили ряд програм, серед яких розвиток та удосконалення цивільного захисту, попередження надзвичайних ситуацій, забезпечення пожежної безпеки міста Берегово, програму мобілізаційної підготовки, профілактики правопорушень та боротьби із злочинністю.

На цьому завершили перше засідання 37 сесії Берегівської міської ради, а міський голова повідомив депутатів про наступне засідання, яке планують провести 14 грудня.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах