ko.net.ua

Депутати Берегівської райради вручили ключі від нових квартир дітям-сиротам та затвердили бюджет на 2019 рік. ФОТО, ВІДЕО

Вчора, 18 грудня, депутати Берегівської районної ради провели останню сесію 2018 року. На розгляд депутатського корпусу винесли в основному програми, що потребували затвердження певних змін та головний фінансовий документ – бюджет.

Одразу на початку пленарного засідання відбулася приємна подія – передача двох однокімнатних квартир дітям-сиротам, які перебували на квартирному обліку. В.о. начальника служби у справах дітей Берегівської РДА Анатолій Німець зауважив, що це вперше за роки незалежності України надана державна субвенція для придбання житла дітям-сиротам. Загалом на обліку РДА перебувало 4 особи, які потребували такої допомоги. Двом з них придбали житло трохи раніше.

В ході роботи сесії депутати погодили Програму будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування у Берегівському районі на 2018-2020 роки; Програму матеріально-технічного забезпечення підрозділів територіальної оборони Берегівського району на 2019-2020 роки та присвоїли Косонському ліцею з угорською мовою навчання імені Араня Яноша.

Депутати одноголосно підтримали бюджет району у сумі 442 млн 630 тис. грн. Зауважимо, що близько 60 % сільських рад Берегівського району є дотаційними. Йожеф Шін, голова Берегівської районної ради зауважив, що прийнятий бюджет є реалістичним та відповідатиме фактичним надходженням.

Іштван Петрушка, голова Берегівської РДА додав, що бюджет наповнений багатьма новими моментами стосовно життя Берегівського району. Так, з 1 січня сільська медицина переходить на новий етап і фінансування надходитиме через Національну службу здоров’я України, тобто амбулаторії отримуватимуть кошти централізовано з Києва. Зауважимо, що у Берегівському районі наступного року збудують дві нові амбулаторії, а вже незабаром мають надійти новенькі автомобілі та потрібне обладнання.

Крім того, на бюджет вплинули і запроваджені на державному рівні зміни у сфері освіти. Адже для потреб «Нової української школи» потрібно закупити нові парти та дидактичний матеріал.



Остання сесія року принесла приємні сюрпризи й депутатам. Так, Ласло Молнару вручили грамоту Закарпатської обласної ради за вагомий внесок у соціально-економічний розвиток краю, сприяння зміцненню позитивного іміджу Закарпаття.

Додамо, що днем раніше Берегівщину відвідала Надзвичайний і Повноважний Посол України в Угорщині Любов Непоп. Під час зустрічі з керівництвом району сторони обговорили питання транскордонного співробітництва, зокрема у сфері освіти та охорони здоров’я. Сподіваємось, що такі перемовини підуть на користь жителів району та вже на наступних сесіях депутати обговорюватимуть нові проекти.

Вікторія КОПИНЕЦЬ