8042
17:39 18.012019

Головне з першої сесії Ужгородської міської ради у поточному році

Політика 2114

Сьогодні, 18 січня, відбулась 32 сесія Ужгородської міської ради.

Розпочалась вона із привітання у формі невеликого святкового номеру з колядками від маленьких ужгородців. Депутати та присутні на сесії журналісти щиро подякували маленьким колядникам за чудове привітання гучним аплодисментами та грошима, які вони вкидали до торбинок юних колядників.

Далі робота депутатів пішла за звичним сценарієм. Міський голова Богдан Андріїв попросив народних обранців проголосувати за незначні зміни до проекту порядку денного сесії. Зміни стосувалися нагального вирішення питання водопостачання багатоквартирного будинку, що знаходяться на вул. Заньковецькій та питання ремонту даху аналогічного будинку на проспекті Свободи. Очількик міста попросив депутатський корпус виділити кошти для вирішення цих нагальних питань у рамках поточної сесії. Народні обранці одноголосно підтримали ці зміни.

Щодо порядку денного, то найважливішими були наступні питання – Про затвердження Стратегії розвитку міста «Ужгород – 2030»; Про Програму економічного і соціального розвитку м. Ужгород на 2019 рік; Про надання грошової допомоги малозабезпеченим мешканцям міста; Про надання дозволу на списання основних засобів та інших необоротних матеріальних активів; Про зміни та доповнення до Програми зайнятості населення на період до 2020 року; Про зміни до Програми фінансової підтримки комунальних підприємств міста Ужгород на 2018 – 2020 роки; Про зміни до Програми реконструкції та капітального ремонту мережі зовнішнього освітлення міста Ужгород на 2017 – 2020 роки; Про зміни до Програми благоустрою міста Ужгород на 2018 – 2022 роки; Про зміни до рішення міської ради 10.07.2018 № 1151 «Про місцеві податки та збори»; Про зміни до бюджету міста Ужгород на 2019 рік; Про зміни та скасування рішень міської ради.

Досить рутинна робота депутатського корпусу значно оживила народних обранців, коли на порядку денному постало питання перейменування вулиць міста. Найгострішим із них було перейменування вулиці Перемоги на стару назву – Капушанська. І ця зміна єдина з всіх, яку було підтримано.

Окремим блоком вже традиційно йшли земельні питання. На цій сесії з 48 питань, які виносилися на порядок денний практично половина стосувалася земельних питань. Деякі з них були підтримані безапеляційно, а кілька після критичних зауважень були повернуті на доопрацювання.

Питання №47 порядку денного «Про звернення депутатів щодо запобігання підвищення тарифів на електроенергію» було відхилено. Міський голова пояснив присутнім, що Ужгородська міська рада не може голосувати за нього, адже воно знаходиться поза її компетенцією.

На завершення роботи, у питанні «Різне» секретар Ужгородської міської ради Андріана Габор відзвітувала про роботу Ужгородської міської ради за минулий рік.

Юрій КОПИНЕЦЬ, фото автора

Відео: Дмитро МИСЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті відкрили меморіальну дошку на честь полеглого Героя Руслана Гребенюка
17:15
«Земля радіє сонцю»: у ПАДІЮНі відбулося свято весни
17:00
В Ужгороді віддали шану загиблому захиснику – солдату, стрільцю-помічнику гранатометника Івану Бенці
16:47
Віцепрезидент АсМАП про затримання та мобілізацію водіїв вантажівок: працюємо над вирішенням питання з ОВА
16:35
У Малому Березному сталася автотроща
16:11
Пенсійники Закарпаття підсумували роботу за перший квартал поточного року
16:00
На Хустщині мешканець селища викинув тушки тварин
15:41
В Ужгороді провели традиційний шаховий турнір
15:29
Поліція Міжгір’я завершила розслідування за фактом убивства собаки у Пилипці: обвинувачений постане перед судом
15:18
Мільйон гривень збитків бюджету: за матеріалами Бюро економічної безпеки на Закарпатті судитимуть підприємця
15:08
Всі новини