ko.net.ua

Порошенко звільнив голову РДА на Закарпатті

Президент України Петро Порошенко у вівторок, 28 січня, відсторонив Михайла Русанюка з посади голови Виноградівської районної державної адміністрації Закарпатської області. Відповідне розпорядження №6 / 2019 рп, опубліковане на сайті глави держави.

Як сказано в документі, “згідно з частиною третьою статті 154 Кримінально-процесуального кодексу України, відсторонити Русанюк Михайла Михайловича з посади голови Виноградівської районної державної адміністрації Закарпатської області”.

Причини відсторонення не вказуються. Нагадаємо, Національна поліція України з дозволу Генеральної прокуратури України розсекретила матеріали злочинної діяльності Русанюка. Як повідомляв УРА-Інформ, правоохоронці задокументували злочинну діяльність голови Виноградівської районної державної адміністрації. Він налагодив корупційну схему укладання договорів на поставку товарів, виконання робіт і послуг за бюджетні кошти і подальше безперешкодне їх перерахування. Раніше був зафіксований факт вимагання хабара в сумі 28 тисяч гривень та отримання частини коштів в сумі 14 тисяч гривень за укладення договорів на поставку будівельних матеріалів.