8267
14:33 1.032019

Актуальні питання першої цього року сесії Ужгородської районної ради. Фото, Відео

Політика 2383

Сьогодні, 1 березня, пройшло перше у поточному році засідання тридцятої сесії Ужгородської районної ради VІІ скликання. Порядок денний, що був розданий присутнім 28 депутатам містив 19 пунктів, які логічно були поділені на кілька блоків.

Зокрема, перше питання порядку денного стосувався звітності голови Ужгородської районної ради Руслана Чорнака за минулий 2018 рік, наступний блок – це питання облаштування роботи районної ради у поточному році. Третій, заключний блок стосувався депутатського запиту та присвоєння звання «Почесний громадянин Ужгородщини».

Серед найактуальніших питань можемо виділити наступні: «Про Програму соціально-економічного і культурного розвитку Ужгородського району на 2019-2020 роки у новій редакції»; «Про затвердження Порядку складання, погодження, затвердження та контролю виконання фінансового плану Комунального некомерційного підприємства «Ужгородський районний Центр первинної медико-санітарної допомоги Ужгородської районної ради»; «Про внесення змін до рішення районної ради від 16.11.2018 р. №434 «Про районну Програму розвитку місцевих автомобільних доріг загального користування на період 2018-2020 років» (зі змінами від 07.12.2018 р.)»; «Про звернення депутатів районної ради до Закарпатської обласної державної адміністрації щодо виділення коштів на ремонт обласних автодоріг загального користування місцевого значення, розташованих на території району» тощо. Всі ці питання були прийняті депутатським корпусом без зауважень, адже напередодні всі «гострі кути» були опрацьовані на відповідних депутатських комісіях. Саме на них депутати могли висловити всі свої критичні зауваження та внести конструктивні пропозиції.

Дискусійним виявилося питання «Про дострокове припинення повноважень депутата районної ради Ветровської М.В.», яка була обрана в багатомандатному окрузі від районної організації політичної партії «Єдиний центр». Всі депутати позитивно проголосували за дане рішення за виключенням представників вищезгаданої політичної сили.

Щодо питання присвоєння звання «Почесний громадянин Ужгородщини», то Ужгородська районна рада одноголосно вирішила надати це почесне звання Хачатуру Шмавоновичу Петросяну – колишньому багаторічному керівнику агропромислової фірми «Леанка».

Найгострішим на сесії виявився депутатський запит Михайла Сабадоша, який торкався питання фінансування добудови школи у с. Червоне.  Михайло Юрійович звернувся до присутніх із проханням якнайшвидше вирішити проблему незавершеного будівництва Червонівської ЗОШ, адже понад 150 школярів фактично не мають можливості повноцінно відвідувати шкільні уроки, уроки фізичного виховання, харчуватися тощо. Як відомо, на території відповідної сільської ради також відсутні ФАП, дитячий садок, сільський клуб. Громада села дуже схвильована затягуванням даного процесу і просить депутатів посприяти у вирішенні цієї проблеми. Депутати після гострої дискусії вирішили закумулювати частину власних депутатських коштів і також додатково звернутися до Закарпатської обласної ради за допомогою і вирішенні цієї проблеми.

Юрій КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Закарпатські аудитори виявили порушення в закупівлі насосів для медзакладу на 12,6 млн грн
13:40
З Ужгорода до столиці: Закарпаття відкрило Всеукраїнський ветеранський велопробіг
13:26
У Мукачеві відбудеться концерт-презентація «Духовні перлини України»
11:56
На Рахівщині тимчасово призупинили пошуки двох чоловіків, що заблукали
11:42
У Мукачеві відбулися змагання з водного туризму серед школярів
10:54
Ужгородців інформують про тимчасове перекриття проїзду на вулиці Робочій
10:27
На Тячівщині чоловік зарізав 24-річну співмешканку
10:12
ГО «Нова хвиля» – активна українська громадська організація в Будапешті
09:40
За незаконне переправлення до Угорщини групи військовозобов’язаних судитимуть мукачівця
09:31
Закарпатський обласний художній музей ім. Й. Бокшая запрошує відвідувачів на Міжнародний день музеїв
08:50
Всі новини