9876
13:07 20.122019

Перерозподіл коштів та звернення голів ОСББ: в Ужгороді відбулася сесія міськради. Фото. Відео

Політика 5594

У п’ятницю, 20 грудня, відбулося чергове засідання сесії Ужгородської міської ради. В залі зареєструвався 31 депутат. У зв’язку із закінченням фінансового року на порядку денному у депутатів було кілька важливих питань. Серед них – зміни до Програми земельних відносин, а також до Програми відновлення історичного центру.

Відтак слово надали голові ОСББ, що на Руданського 5. Причина візиту на сесію – прохання ремонту покрівлі їхнього будинку.

– З 2016 року, коли ми об’єдналися, і донині на всі мої звернення ми отримували відмовки, – наголосив голова ОСББ пан Валерій. – Я прошу нарешті вирішити наше питання щодо ремонту покрівлі. Тому більшість мешканців нині тут. Наш будинок збудований у 1973 році, тож не дивно, що дах зовсім протікає. Рішенням загальних зборів ми вирішили відмовити інвесторам, які хотіли відремонтувати нашу покрівлю. За словами секретаря міської ради Андріани Сушко, між міськрадою та ОСББ була домовленість, що міська влада ремонтує внутрішньоквартальну територію, а інвестор – покрівлю. Про зміну в цих домовленостях ОСББ Ужгородську міську раду не повідомило. Також під час сесії до депутатів звернулися ще мешканці ОСББ Щедріна 38 а, теж з приводу ремонту даху.

Тож реагуючи на численні звернення голів ОСББ міський голова Богдан Андріїв пообіцяв, що після засідання поспілкується із головами об’єднання багатоквартирних будинків для подальшого вирішення цих проблем.

Далі депутати внесли зміни до низки міських програм: Програми реконструкції та капітального ремонту мережі зовнішнього освітлення міста Ужгород на 2017-2020 роки; Програми капітального ремонту житлового фонду у м. Ужгород на 2018-2022 роки; Програми благоустрою міста Ужгород на 2018-2022 роки; Програми фінансової підтримки комунальних підприємств міста Ужгород на 2018 – 2022 роки та підтримали рішення про зміни до бюджету міста Ужгород на 2019 рік.

– У зв’язку з тим, що закінчується фінансовий рік нам потрібно було розглянути питання, щодо перекидання коштів з одного об’єкта на інший, – наголосив міський голова. – Хороші погодні умови, на зимове утримання нам потрібно менше коштів, тому виникає економія. Ці кошти ми вирішили прекинути на інші об’єкти. Більше того, ми навіть вирішили відмовитися від кредиту. Сьогодні депутати затвердили перерозподіл коштів, що стосувалося капітального ремонту вулиць: Перемоги, Антонівської, Львівської. Тож ми розподілили кошти, аби до 27 грудня цього року ці всі об’єкти могли бути профінансовані. І щоб ми успішно могли завершити 2019 рік. Щодо звернень голів ОСББ, то хочу наголосити, що міська рада не в змозі відремонтувати увесь житловий фонд в нашому місті, тому що нам на це просто не вистачає коштів. Але звичайно на самі критичні об’єкти ми будемо звертати увагу і проводити там капітальні ремонти.

Насамкінець варто зазначити, що останнє засідання сесії у цьому році має відбутися 24 грудня.

Христина БІКЛЯН

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах