ko.net.ua

В ОДА погодили незавершені проєкти та оголосили конкурсний відбір пріоритетних проєктів, що фінансуватимуться у 2020-2021 роках

Скільки коштів ДФРР передбачено на 2020 рік, які пріоритетні проєкти заплановано реалізувати у найближчі два роки і в яких сферах – йшлося під час засідання регіональної комісії, яку провів в.о.голови Закарпатської ОДА Олексій Гетманенко у п’ятницю, 10 січня.

Участь в обговоренні також взяли народний депутат ВРУ Михайло Лаба, заступник голови облдержадміністрації Ольга Травіна, представники облради – депутат Мирослав Білецький та керуючий справами виконавчого апарату Юрій Гузинець, керівники департаментів фінансів, економічного розвитку і торгівлі ОДА, голова громадської організації «Спілка підприємців Закарпаття»   Михайло Гриньо, голова Правління Закарпатського регіонального відділення Українського Союзу промисловців і підприємців Олексій Кіндрат, керівник Великоберезнянської РДА Ігор Шніцер та інші.

Як поінформував начальник управління стратегічного планування та моніторингу соціально-економічного розвитку департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Любомир Багрій, нині визначено перелік перехідних проєктів на 2020 рік, які фінансувалися у попередні періоди. Мова йде про 13 проєктів на загальну суму 105,9 млн грн. Зокрема, 6 проєктів, що заплановано реалізувати цьогоріч, та 7 проєктів, роботи на яких торік не були завершені, але вони є стратегічними для краю, тому є потреба продовжити їх фінансування.
Заплановано також провести додатковий конкурс для реалізації проєктів на суму 150 млн грн, зокрема, в освітній, медичній сферах, покращити спортивну інфраструктуру, а також реконструкцію водопостачання і водовідведення.

Відтак, комісія погодила перелік та терміни подачі проєктів – з 13 по 23 січня. Також відкриває конкурсний відбір на реалізацію проєктів у 2021 році.
– Нам потрібно відійти від латання дірок і підійти виважено та відповідально до кожного проєкту, ефективно використовуючи кошти державного фонду регіонального розвитку. Так ми зможемо вирішити глобальні проблеми області, – підкреслив Олексій Гетманенко.

А народний обранець Михайло Лаба зауважив, що уряд звертає увагу, як кожен регіон працює – такий пиріжок й отримує. Тож за перші два квартали року слід якісно та оперативно підготувати всі необхідні документи, районні ради повинні запланувати 10% видатків з місцевих бюджетів для реалізації погоджених проєктів за рахунок ДФРР.
Насамкінець, Олексій Гетманенко подякував всім за конструктивну роботу, підкресливши, що фінансування проєктів за рахунок коштів ДФРР на умовах співфінансування з місцевих бюджетів дозволить значно поліпшити життя та добробут жителів краю.

Пресслужба ОДА