10540
14:15 14.052020

Самоврядування Вишкова не погоджується на об’єднання з Хустом

Політика 7774

13 травня селищний голова Вишкова Ярослав Гайович у відеозверненні у соцмережах повідомив місцевим мешканцям про те, що, згідно з рішенням уряду, Вишково приєднають до об’єднаної територіальної громади з центром у м. Хуст, – пише тижневик «Kárpátalja». – Загалом райцентр об’єднає навколо себе 11 населених пунктів.

Кабінет міністрів прийняв відповідне рішення, проігнорувавши бажання місцевих жителів, каже селищний голова. «Декілька годин тому ми отримали повідомлення про затвердження перспективного плану. Виявилося, що Вишківська – у складі Хустської ОТГ. Надзвичайно неприємно читати таке рішення Кабінету міністрів, яке прийняте всупереч волі Вишківської і Велятинської громад, позаяк проведено 5 сесій, проведено громадські обговорення, дискусії мешканців сіл. І прийнято одностайне рішення: створити ОТГ на базі селища Вишково та села Велятино. Така ж думка була і в мешканців села Велятино. Тобто ми досягли одностайності в цьому питанні і направили відповідний пакет документів у Закарпатську ОДА ще минулого року», – повідомив Ярослав Гайович.

Документи обласна адміністрація повернула на доопрацювання. «Після цього ми провели відповідну роботу з документами і у Велятині, і у Вишкові, наш пакет документів перебуває в облдержадміністрації. Завтра планую піти на особистий прийом до губернатора, доведу думку громади до його відома, і буду просити його сприяння допомогти нам у вирішенні цієї справи», – розповів селищний голова.

Представники селищної ради Вишкова 13 травня увечері провели позачергову нараду для обговорення зазначеного питання.

karpataljalap.net

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах