10623
19:05 3.062020

Володимир Зеленський про боротьбу із контрабандою на Закарпатті. Відео

Політика 9554

Під час робочої поїздки до Хмельницької області Володимир Зеленський прокоментував ситуацію, яка склалася на КПП «Тиса» і підтримав дії голови Закарпатської ОДА.

Нагадаємо, за дорученням Олексія Петрова 27 травня була створена мобільна група правоохоронців оперативного реагування, задля недопущення переміщення і пропуску товарів комерційного призначення через кордон.

Група розпочала контролювати чи дотримуються законодавства під час розмитнення товарів у пункті пропуску. Перевізники під виглядом особистих речей завозили до України вантаж, який підлягав розмитненню.

Окремі перевізники влаштовували акції протесту, але керівник області настояв, щоб розмитнення товарів відбувалося у законний спосіб – платежі надходили до бюджету, а не у чиїсь кишені.

На зустрічі із підприємцями у Хмельницькому Володимир Зеленський сказав наступне:

«На Закарпатті болюче питання. Поставив я губернатором офіцера СБУ, тому що будь-якого іншого купують місцеві еліти або купують інші еліти, які продають каву… їх купують або залякують. Раніше їх навіть могли поховати. Тому я поставив людину, яка була другою-третьою в СБУ. Людину, яку бояться, яку стороною обходять місцеві великі контрабандисти.»

«Вони зупинили звичайних наших нормальних людей, українців, які говорять “як так, ми ж 20 років платимо митнику 500 баксів і їдемо, а нам не дають, і зараз ми тобі покажемо”, – показуйте!»

“І це відбувається на всіх митницях, перевірка потужності “хто кого”, ми можемо витримати. І часто-густо – контрабанда. Вона є і буде. Але ви повинні зрозуміти. Ми підтягнули туди Нацгвардію. Війська на Закарпатті. Ви таке бачили? Щоб якісь маршрутники викручували руки Національній гвардії України?»

«Ніхто нікого не пропустить!»,- сказав Президент.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах