13214
18:11 17.022022

У стінах Ужгородської райради відбулася одинадцята (позачергова) сесія VIII скликання

Політика 5256

Останні кілька днів на території України загалом і Закарпаття зокрема, враховуючи надзвичайно серйозні зовнішньополітичні виклики, відбулися позачергові сесії рад різного рівня. До прикладу, вчора, 16 лютого, свої сесії провели депутати Закарпатської обласної ради та Ужгородської міської ради.

А сьогодні, 17 лютого, в залі засідань Ужгородської районної ради відбулося засідання одинадцятої (позачергової) сесії восьмого скликання, яке традиційно провів її голова – Юрій Фрінцко. Серед присутніх гостей також був очільник Ужгородської РДА Радіон Кіштулинець та командир 68 окремого батальйону територіальної оборони 101 окремої бригади Олександр Чуйко.

Загалом у роботі пленарного засідання сесії взяли участь 30 народних обранців. І, на початку своєї роботи депутський корпус хвилиною мовчання вшанував пам’ять загиблих під час проведення операції об’єднаних сил на Сході України.

Як відомо, напередодні, у середу, відбулися засідання профільних постійних комісій (з питань бюджету, фінансової політики, економічного розвитку та сприяння підприємництву (голова комісії – Андрій Кушнірук) та з питань забезпечення прав людини, свободи слова, дотримання законності, депутатської діяльності та регламенту районної ради (голова комісії – Євген Юрочко).

І керівництво райради разом з депутатським корпусом розглянули питання порядку денного позачергової сесії. При цьому, навіть при умові обмеженого районного бюджету на 2022 рік було рекомендовано виділити кошти районного бюджету в сумі 100 тис. грн. на Програму організації та забезпечення територіальної оборони районну на 2022 рік.

Тож у підсумку, вже сьогодні, до порядку денного депутатами районної ради включено лише чотири питання: «Про Програму організації та забезпечення територіальної оборони району на 2022 рік», «Про звіт Ужгородської районної державної адміністрації про здійснення повноважень, делегованих районною радою за 2021 рік», «Про затвердження звіту про виконання районного бюджету за 2021 рік 07312200000 (код бюджету) та «Про внесення змін до рішення районної ради від 22 грудня 2021 року №211 «Про районний бюджет на 2022 рік, 07312200000 (код бюджету)».

Слід зауважити, що перші три рішення прийнято депутатським корпусом одноголосно. А щодо останнього питання, то рішенням «Про внесення змін до рішення районної ради від 22 грудня 2021 року №211 «Про районний бюджет на 2022 рік, 07312200000 (код бюджету)» було виділено кошти для забезпечення фінансування Програми організації та забезпечення територіальної оборони району на 2022 рік в розмірі 100 тис. грн., на повний розрахунок працівників районної ради, що звільняються у зв’язку із скорочення штату працівників, та комунальні послуги по утриманню адмінбудинку районної ради.

До слова, за дане рішення проголосувало тільки 22 депутати (мінімально необхідна кількість голосів для прийняття такого рішення). На цьому пленарне засідання вичерпало прийнятий порядок денний і завершальним акордом сьогоднішньої роботи депутатів Ужгородської райради стало спільне виконання Державного Гімну України.

Юрій КОПИНЕЦЬ,

за матеріалами пресслужби Ужгородської райради

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах