13567
10:17 17.052022

Голова облради звернувся до Міністра транспорту Чехії з проханням не ув’язнювати закарпатських ромів, які їдуть оформляти допомогу для біженців

Політика 9655

За сприяння гетьмана Пардубіцького Краю Мартіна Нетоліцького голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко провів онлайн-розмову з Міністром транспорту Чеської Республіки Мартіном Купкою.

Темою розмови була ситуація, яка склалася у Чехії із ромами – вихідцями із Закарпатської області, які скористалися військовими діями і виїхали з України до ЧР з метою отримання статусу біженця та підтримки за кордоном.

Органи влади ЧР сприяють інтеграції у своє суспільство громадянам України, які вимушені були залишити свої домівки від жахіть війни. Проте також розуміють, що у Закарпатській області немає такої ситуації, яка би спонукала ромів масово виїжджати за кордон, але вони там знаходяться. За інформацією поліції ЧР, багато таких ромів мають угорські паспорти.

На сьогодні на території Закарпатської області проживає близько 450 тис. громадян України, які були вимушені залишити свої домівки у зв’язку з військовою агресією російської федерації. Обласна влада сприяє їх проживанню на території області.

У свою чергу, Закарпатська обласна рада дякує за підтримку, яку надавала і продовжує надавати Чеська Республіка Україні. Це зброя, гуманітарна допомога, чітка й однозначна позиція на міжнародній арені.

Під час розмови домовлено, що всі питання, пов’язані із ромами-вихідцями із Закарпаття, будуть вирішуватися шляхом діалогу.

– Ми просимо не переслідувати і не ув’язнювати ромів, а відпустити їх додому. При цьому будемо вдячні за підтримку українських біженців із тих регіонів, де йдуть військові дії, – зазначив Володимир Чубірко.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини