14889
13:09 20.062023

На позачерговій сесії Ужгородської міської ради депутати внесли зміни до бюджету та не подолали вето міського голови

Політика 13017

У вівторок, 20 червня, відбулося позачергове засідання сесії Ужгородської міської ради. В залі зареєструвалося 33 депутати. Перед початком роботи сесії провели спільне засідання депутатських комісій. Відтак хвилиною мовчання вшанували пам’ять захисників України.

Всього на порядку денному було кілька питань. Розпочали зі змін до бюджету Ужгородської міської територіальної громади на 2023 рік.

Депутати проголосували за перерозподіл бюджетних коштів із департаменту міської інфраструктури до управління муніципальної варти.

Далі проголосували за зміни до складу депутатських комісій. Йдеться про комісії з питань соціально – економічного розвитку, бюджету, фінансів, оподаткування, інвестиційної та регуляторної політики; комісії з питань регулювання земельних відносин, містобудування та архітектури; комісії з питань житлово – комунального господарства, благоустрою, екології, комунальної власності тощо.

Ще одне питання – вето міського голови Богдана Андріїва.

– Я скористався правом накласти вето на один із проектів рішень. Вето сьогодні не подолали, тож рішення не прийнято. Йшлося про проект приватизації у нашому місті по вул. Мукачівська. Мова про аукціонний об’єкт, який згодом мали викупити. Там були технічні зауваження, тому я наклав вето. Тож цей об’єкт залишається у власності нашої громади, – зауважив міський голова.

По завершенні засідання журналісти не могли не спитати міського голову про справу Анатолія Ковальського. Нагадаємо, у понеділок, 19 червня, СБУ та поліція проводили обшуки в адмінбудівлі КП «Боздоський парк» та приватному маєтку депутата від «Батьківщини» Анатолія Ковальського, який очолює це комунальне підприємство. Депутата звинувачують у відмиванні близько 15 млн грн.

– Так, порушена кримінальна справа. Але ми живемо у правовій державі. Поки немає рішення суду про набрання чинності вироку обвинуваченого, особа вважається невинуватою. Наразі триває документальна робота правоохоронних органів по частині керівника комунального парку «Боздоський парк». Деталей я не знаю, – розповів Богдан Андріїв.

Христина БІКЛЯН

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На ужгородських «тротуарах» діти ламають ноги. Фото
21:40
Cімейне свято велоспорту та здорового відпочинку для дітей та молоді „ВЕЛО-ЛІДЕР” вже традиційно відбудеться 11 травня 2024 року в Боздошському парку Ужгорода
19:28
«Запобігти. Врятувати. Допомогти» відбулась на території трьох районів краю. Фото
15:47
60 тисяч працюючих закарпатців мають оцифровані трудові книжки
14:33
Фінансування пенсійних виплат, житлових субсидій і пільг за квітень жителям Закарпатської області завершено
13:35
У Патрульній поліції Закарпатської області створять новий відділ
12:41
На Хустщині для старшокласників організували триденні польові збори. Фото
11:34
Українці можуть оформити пенсію онлайн
11:02
На Закарпатті обговорили фінансово-економічну ситуацію в області. Відео
10:28
8 000 євро за «квиток зеленим маршрутом». Прикордонники викрили організатора незаконної схеми
10:25
Всі новини