4001
21:52 30.052017

Верховна Рада прийняла закон про розвиток сільського зеленого туризму

Політика 3104

23 травня Верховна Рада України в першому читанні проголосувала за законопроект № 2232 «Про внесення змін до Закону України «Про особисте селянське господарство» щодо розвитку сільського зеленого туризму», ініціатором якого був народний депутат України, голова ТУКЗ – КМКС Василь Брензович.

2012_05_19_stornats_karpaty_33b

Згідно з цим документом, члени особистого селянського господарства мають право добровільно надавати за плату або безоплатно послуги у сфері сільського зеленого туризму, а саме послуги з розміщення (проживання) не більше ніж на 10 місць, харчування та організації дозвілля.

Закон визначає чітке розмежування підприємницької та непідприємницької діяльності, а також юридичне поняття сільського зеленого туризму. Зокрема на органи виконавчої влади й місцевого самоврядування покладається обов’язок сприяти особистим селянським господарствам в організації фахової підготовки та перепідготовки членів особистого селянського господарства у сфері сільського зеленого туризму.

Прийняття закону сприятиме зайнятості сільського населення, підвищенню рівня його доходів, а також розвитку туристичної інфраструктури та комплексному розвитку сільських населених пунктів.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах