11181
15:23 1.102020

На заключному засіданні Закарпатської обласної ради VII-го скликання депутати підводили підсумки

Політика 5925

Сьогодні, 1 жовтня, відбулось останнє пленарне засідання Закарпатської обласної ради VII-го скликання. На 19-ї сесії нинішній депутатський корпус завершує свою діяльність. А 25 жовтня ми виберемо вже нових депутатів Закарпатської облради.

У залі зареєструвалось 52 депутати. У президії голова ради Михайло Рівіс, перший заступник голови облради Йосип Борто, заступнпик Петро Грицик, а також, традиційно, голова Закарпатської ОДА Олексій Петров.

На засіданні були присутні майже самі чиновники: голови деяких райрад та РДА, керівники правоохоронних і контролюючих органів, департаментів ОДА. Вхід журналістів через карантинні заходи знову був суворо обмежений.

Отож за повідомленням прес-служби Закарпатської облради присутні насамперед вшанували хвилиною мовчання пам’ять воїнів, які загинули під час бойових дій на Сході України, загиблих в авіакатастрофі в Харківській області, а також відомого закарпатця, академіка НАН України, директора Інституту електронної фізики Отто Бартоломійовича Шпеника, який відійшов у вічність цими днями.

Голова облради Михайло Рівіс зазначив, що звітну інформацію про пророблену роботу Закарпатської обласної ради за цю каденцію надіслано депутатам напередодні. У звітному документі йдеться, що за період повноважень облради VII-го скликання станом на вересень 2020 року проведено 18 сесій, які складалися із 35 пленарних засідань, одне з яких – позачергове. Крім цього, на вимогу дня також відбулося 5 позачергових сесій. Загалом від початку цієї каденції ухвалено 1810 рішень, тоді як у минулому, VІ скликанні, було прийнято 1373 рішення.

Позачергові засідання ради засвідчили, що коли йдеться про вирішення важливих економічних і соціальних питань, реалізацію як загальнодержавних, так і прийнятих регіональних програм, депутатський корпус облради завжди знаходить спільну мову і це працює на розвиток краю та благо громад. Також за цей час підтримано 193 звернення обласної ради до центральних органів державної влади, що відображають позицію найвищого представницького органу області, враховуючи соціально-економічну ситуацію у країні. Цей показник зріс більш ніж у півтора рази, у порівнянні з аналогічним періодом роботи ради минулого скликання. Обласними обранцями підтримано 510 депутатських запитів із назрілих актуальних проблем громад Закарпаття, та скеровано для реагування у відповідні інстанції, йдеться у документі.

Під час сесії присутні також заслухали доповідь керівника поліції Закарпатської області Олександра Шляховського.

А на завершення депутати побажали один одному успіхів на виборах 25 жовтня.

«Карпатський об’єктив»

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах