13567
10:17 17.052022

Голова облради звернувся до Міністра транспорту Чехії з проханням не ув’язнювати закарпатських ромів, які їдуть оформляти допомогу для біженців

Політика 9696

За сприяння гетьмана Пардубіцького Краю Мартіна Нетоліцького голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко провів онлайн-розмову з Міністром транспорту Чеської Республіки Мартіном Купкою.

Темою розмови була ситуація, яка склалася у Чехії із ромами – вихідцями із Закарпатської області, які скористалися військовими діями і виїхали з України до ЧР з метою отримання статусу біженця та підтримки за кордоном.

Органи влади ЧР сприяють інтеграції у своє суспільство громадянам України, які вимушені були залишити свої домівки від жахіть війни. Проте також розуміють, що у Закарпатській області немає такої ситуації, яка би спонукала ромів масово виїжджати за кордон, але вони там знаходяться. За інформацією поліції ЧР, багато таких ромів мають угорські паспорти.

На сьогодні на території Закарпатської області проживає близько 450 тис. громадян України, які були вимушені залишити свої домівки у зв’язку з військовою агресією російської федерації. Обласна влада сприяє їх проживанню на території області.

У свою чергу, Закарпатська обласна рада дякує за підтримку, яку надавала і продовжує надавати Чеська Республіка Україні. Це зброя, гуманітарна допомога, чітка й однозначна позиція на міжнародній арені.

Під час розмови домовлено, що всі питання, пов’язані із ромами-вихідцями із Закарпаття, будуть вирішуватися шляхом діалогу.

– Ми просимо не переслідувати і не ув’язнювати ромів, а відпустити їх додому. При цьому будемо вдячні за підтримку українських біженців із тих регіонів, де йдуть військові дії, – зазначив Володимир Чубірко.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На ужгородських «тротуарах» діти ламають ноги. Фото
21:40
Cімейне свято велоспорту та здорового відпочинку для дітей та молоді „ВЕЛО-ЛІДЕР” вже традиційно відбудеться 11 травня 2024 року в Боздошському парку Ужгорода
19:28
«Запобігти. Врятувати. Допомогти» відбулась на території трьох районів краю. Фото
15:47
60 тисяч працюючих закарпатців мають оцифровані трудові книжки
14:33
Фінансування пенсійних виплат, житлових субсидій і пільг за квітень жителям Закарпатської області завершено
13:35
У Патрульній поліції Закарпатської області створять новий відділ
12:41
На Хустщині для старшокласників організували триденні польові збори. Фото
11:34
Українці можуть оформити пенсію онлайн
11:02
На Закарпатті обговорили фінансово-економічну ситуацію в області. Відео
10:28
8 000 євро за «квиток зеленим маршрутом». Прикордонники викрили організатора незаконної схеми
10:25
Всі новини