14246
09:35 20.122022

Австрія допоможе Закарпаттю посилити енергетичну безпеку

Політика 6798

Керівництво Закарпатської області провело зустріч із генеральним секретарем МЗС Австрії Петером Лаунскі-Тіффенталем та заступницею Посла Австрії в Україні Сонею Шраген.

Віктор Микита, голова Закарпатської ОВА відзначив важливість візиту партнерів у наш регіон і подякував їм за послідовну допомогу українцям:

«Ми завжди на зв’язку з нашими друзями і відчуваємо їхню підтримку. Особливо необхідна вона зараз, у часи повномасштабної війни, коли цинічний ворог атакує енергосистему України».

За словами Віктора Микити, сьогодні область має потребу в джерелах генерації та акумулювання енергії, аби малий та середній бізнес міг працювати й за відсутності електропостачання. Тому під час зустрічі обговорили перспективи встановлення безпосередніх контактів з австрійськими підприємствами, які спеціалізуються на виготовленні альтернативних джерел живлення.

Закордонні партнери зі свого боку запевнили керівництво краю у подальшій підтримці, зокрема й у сфері енергетичної безпеки. Також Петер Лаунскі-Тіффенталь підкреслив, що Австрія вже надала Україні понад 400 генераторів і надалі продовжить комплексно допомагати українцям.

Про це інформує Закарпатська обласна державна адміністрація.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах